A német MÁV tréfásabb mint gondolnánk

  Szokatlan közleménnyel örvendeztette meg egy német vasutas a vonatra várakozókat Stuttgartban és a környékén: késésekről, tömött vonatokról és zavarodott utasokról beszélt a hangosbemondóba.

  A napokban rendezték meg Stuttgart közelében a Cannstatter Volksfest nevű népünnepélyt, ahol nagyjából ugyanolyan lelkesedéssel söröznek az emberek, mint a müncheni Oktoberfesten. Ennek következtében nő a részeg tömegközlekedők száma, ami miatt pedig a legendás német pontosság szenvedhet csorbát. Például úgy, hogy a vonatok nem tudnak időben elindulni. Így is történt.

  A vasúti társaság egyik munkatársa ezért szellemes hangosbemondó-üzenettel hívta fel az utasok figyelmét a késésekre Stuttgartban és a környék pályaudvarain: előbb bemondta a fesztivál nevét, majd így folytatta: „Késésekkel, tömött vonatokkal és zavarodott emberekkel kell emiatt számolnunk."

  A vállalat időközben elnézést kért, mivel szerintük a bemondó átlépett egy határt, és feltehetően önhatalmúan döntött a figyelmeztetés szövegéről; az ügyet ezért most kivizsgálják - írja a Stuttgarter Zeitung. Ugyanakkor azt is elismerték, hogy a randalírozó és a vonatokat összehányó utasok tényleg gondot okoznak a Deutsche Bahnnak.

  A vasutast időközben sok német twitterező a védelmébe vette.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!