Genovát víz és sártenger öntötte el

Genovát víz és sártenger öntötte el

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították az északnyugat-olaszországi Genova városát és környékét, miután a heves esőzések miatt először víz, majd sártenger öntötte el a várost a péntekre virradó éjszaka.

Genova az árvíz előtt Galéria: Genovát víz és sártenger öntötte elDea / U. Colnago / Europress / Getty

 Az esőzés miatt egyszerre négy patak lépett ki medréből. Genova utcáin közel kétméteres ár hömpölygött végig, teljesen elárasztva az épületek alsóbb szintjeit. A víz és sár magával sodorta a gépkocsikat is.

Egy 57 éves férfi meghalt: hazafele sietett a zuhogó esőben, amikor a hirtelen érkezett ár utolérte, írja az MTI.

Genova polgármestere arra kérte a lakosságot, ne hagyja el otthonát. A városban leállt a közlekedés, zárva tartanak az iskolák.

Víz hömpölyög Genova egyik utcáján Galéria: Genovát víz és sártenger öntötte elLuca Zennaro / MTI

 A genovaiak szerint nem kaptak megfelelő figyelmeztetést a polgári védelemtől a közelgő veszélyről. A hatóságok SMS-üzenetet küldtek a helyiek mobiltelefonjára, de ez csak a hajnali órákban érkezett meg a katasztrófa után.

2011 májusában hasonló ár öntötte el Genovát. Azóta nem sikerült megfelelően megtisztítani és kiszélesíteni a várost övező hegyi patakok medrét.

Genovában pénteken is esik az eső, és az előrejelzések szerint további viharok várhatók.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Ismét víz alatt van Olaszország - 2014.11.05.
Velence szigeteit elöntötte a víz. Az ár elérte a tengerszint feletti 115 centiméteres magasságot. A Szent Márk téren csak gumicsizmában lehet közlekedni. Megszólaltak a lakosságot figyelmeztető szirénák.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek