Vezető nélküli metró Londonban

Vezető nélküli metró Londonban

Bemutatta új, vezető nélkül üzemelő metrókocsijait a londoni tömegközlekedési vállalat. A futurisztikus járművek 2022-ben állnak szolgálatba, elsőként a Piccadilly vonalon. A kocsik légkondicionáltak lesznek, amit örömmel fogad majd az utazóközönség, nyáron ugyanis trópusi hőség szokott uralkodni a szerelvényeken.

Fotó: Transport for LondonForrás: Travelo

 A kocsik akadálymentesek, valamint az utasok végigsétálhatnak a szerelvényen, egyik kocsiról a másikra haladva. Ez a metró szállítja majd a Heathrow repülőtérre érkező utasokat is a belvárosba.

Bár a szerelvények képesek vezető nélkül üzemelni, az első években még lesznek rajtuk vezetők. Csak miután a teljes járműparkot lecserélték az újakra, akkor szabadul fel a vezető helye - igaz, ezután is lesz még minden szerelvényen egy metrós dolgozó. Az új metrókocsik 40 éven át üzemelnek majd, és jelentősen megnövelik az érintett metróvonalak kapacitását. A dizájn máris megosztotta a közönséget: Boris Johnson, London polgármestere szerint leginkább Darth Vaderre emlékeztetnek a szerelvények frontjai.

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek