Vezető nélküli metró Londonban

  Vezető nélküli metró Londonban

  Bemutatta új, vezető nélkül üzemelő metrókocsijait a londoni tömegközlekedési vállalat. A futurisztikus járművek 2022-ben állnak szolgálatba, elsőként a Piccadilly vonalon. A kocsik légkondicionáltak lesznek, amit örömmel fogad majd az utazóközönség, nyáron ugyanis trópusi hőség szokott uralkodni a szerelvényeken.

  Fotó: Transport for LondonForrás: Travelo

   A kocsik akadálymentesek, valamint az utasok végigsétálhatnak a szerelvényen, egyik kocsiról a másikra haladva. Ez a metró szállítja majd a Heathrow repülőtérre érkező utasokat is a belvárosba.

  Bár a szerelvények képesek vezető nélkül üzemelni, az első években még lesznek rajtuk vezetők. Csak miután a teljes járműparkot lecserélték az újakra, akkor szabadul fel a vezető helye - igaz, ezután is lesz még minden szerelvényen egy metrós dolgozó. Az új metrókocsik 40 éven át üzemelnek majd, és jelentősen megnövelik az érintett metróvonalak kapacitását. A dizájn máris megosztotta a közönséget: Boris Johnson, London polgármestere szerint leginkább Darth Vaderre emlékeztetnek a szerelvények frontjai.

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!