Mianmari vendégmunkások ölték meg a két brit turistát Thaiföldön

  Két mianmari vendégmunkás beismerte, hogy ők gyilkolták meg azt a brit turistapárt, akinek holttestét szeptember közepén találták meg egy dél-thaiföldi szigeten - közölte pénteken a thaiföldi rendőrség.

  A gyanúsítottaktól vett DNS-minták a rendőrség szerint megegyeznek az áldozatok egyikén találtakkal. Hannah Witheridge és David Miller holttestét a déli Koh Tao (Teknősbéka)-sziget tengerpartján találták meg.

  A gyilkosság újabb aggodalmakat ébresztett az országba látogató külföldiek biztonságával kapcsolatosan. A bűncselekmény kapcsán vetődött fel az az ötlet a kormány részéről, hogy a személyazonosítást megkönnyítő karszalagot kapjanak a Thaiföldre érkező turisták.

  Kiattipong Havszamang rendőrparancsok szerint a hatóságok a két hete tartó nyomozás során több mint száz férfitól vettek DNS-mintát. A nyomozás során három mianmari vendégmunkást vettek őrizetbe és hallgattak ki, ketten közülük beismerő vallomást tettek, s a DNS-vizsgálat is alátámasztotta azt, hogy közük volt a gyilkossághoz. A bűncselekmény indítéka egyelőre nem ismert- írja az MTI.

  Thaiföldön a nemzeti össztermék tíz százalékét adja az idegenforgalom. A hatóságokat aggasztotta az, hogy a brit turisták meggyilkolása kedvezőtlen hatással lesz a turizmusra. A május 22-i thaiföldi katonai puccsot szentesítő és a hadsereg politikai szerepét megerősítő alkotmány életbe léptetése amúgy is elriasztja az utazókat. Az államcsíny előtti hónapokban az időnként erőszakba torkolló tüntetések harminc ember halálát követelték, ami ugyancsak megtépázta a thaiföldi idegenfogalmat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!