Soha ennyi New York-i étterem nem kapott Michelin-csillagot

  Rekordszámú, 73 New York-i étterem kapott Michelin-csillagot a város étteremkalauzának 2015-ös, most megjelent kiadásában, amelyben az előző kötethez képest újabb öt vendéglő került a gasztronómiai kiválóságok közé.

  Az új kiadás elismeréssel tekint Brooklyn és Queens városrészek éledező kulináris kultúrájára is, ezekben 14 étterem részesült csillagban. "Továbbra is Manhattan a New York-i étteremvilág központja, ám izgalmas dolgok történnek mindenfelé. Nincsenek már szabályai annak, hol kell az éttermet megnyitni, hogy az sikeres legyen. Ott akarnak az emberek jót enni, ahol laknak" - mondta Michael Ellis, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója.

  A Babbo elvesztette, majd ismét megkapta a csillagotBloomberg / Europress / Getty

   A Michelin gumiabroncsgyár 24 ország éttermeit értékeli, csillagai a csúcsgasztronómia nemzetközileg elismert mércéi. A 2015-ös New York-i étteremkalauz szerdán került a boltokba és 60 különböző étteremtípust tekint végig a burgerezőtől a laoszi kolbászig – írja az MTI. A legmagasabb elismerést, a "kivételes konyhaművészet, külön utazást érdemel" jelentésű három csillagot öt manhattani és egy brooklyni étteremnek ítélték oda.

  Két csillagot kapott nyolc étterem, ezek "kitűnő konyhák, megérnek egy kis kitérőt". A tavalyi 55 után idén 58-nak ítéltek egy csillagot. "Jelentős visszatérésnek" értékelte a brooklyni The River Cafe egy csillagát a Michelin új kalauza. A Brooklyn hídra és a város kikötőjére nyíló panorámájáról is nevezetes kávéházat a Sandy hurrikán miatt tavaly be kellett zárni, így akkor csillagát is elveszítette.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!