Nézegessen drámai képeket a kitörő japán vulkánról!

A japán Ontake vulkán szombaton lépett működésbe, és már 36 halálos áldozatot követelt. A kiáramló mérges gázok miatt egyelőre nem tudnak kutatni a túlélők után. Így néz ki a vulkán most!

A Nagano prefektúrában lévő 3067 méter magas Ontake vulkán a múlt szombaton lépett működésbe, sűrű hamufelhőt és köveket lövellve a magasba. A hatóságok becslése szerint mintegy 250 ember lehetett a hegyen a kitörés időpontjában. Helyi idő szerint hétfő délutáni adatok szerint a vulkánkitörés harminchat halálos áldozatot követelt - írja az MTI.

Lenyűgöző és drámai képek!
Galéria: Vulkánkitörés Japánban
Fotó: MTI

A rossz időjárási körülmények, valamint a folytatódó vulkáni mozgások akadályozták a mentési munkálatokat Japánban kedden, három nappal az tűzhányó kitörése után.

A lehetséges túlélők keresését, valamint a holttestek helikopteres leszállítását már hétfőn ideiglenesen felfüggesztették a vulkánból nagy mennyiségben kiáramló mérges gázok miatt. A japán Országos Meteorológiai Ügynökség közlése szerint a rossz időjárás, illetve a folytatódó vulkáni tevékenység miatt kedden sem tudnak tovább keresni.

Több mint nyolcszáz ember - köztük tűzoltók, rendőrségi alkalmazottak, valamint a japán önvédelmi erők, azaz a hadsereg tagjai - ugyanakkor állandó készültségben várja, hogy bármelyik pillanatban felújíthassa a keresést illetve a holttestek leszállítását.

A vulkán térségében az ötös skálán hármas fokozatú riadó van érvényben, ami egyebek mellett tiltja a turisták körében rendkívül kedvelt térség megközelítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek