Karszalagot kapnának a Thaiföldre utazó turisták

A személyazonosítást lehetővé tevő karszalagot kapnának a Thaiföldre utazó turisták - jelentette be kedden a thaiföldi idegenforgalmi miniszter tárcája.

Az intézkedést az indokolja, hogy a hónap közepén meggyilkoltak Thaiföldön két brit turistát, ami újabb aggodalmakat ébresztett az országba látogató külföldiek biztonságát illetően – írja az MTI.

Kobkarn Vattanavrangkul tárcavezető közölte, hogy az eltévedt vagy bajba került turisták személyazonosítását lehetővé tevő karszalag viselésének ötletével felkereste a thaiföldi szállodákat. Az elképzelés szerint a turisták a szállodába bejelentkezve kapnának karszalagot, amelynek sorszáma megegyezne a személyazonosító okmányuk számával. Fel lennének tüntetve rajta annak az üdülőhelynek az adatai, ahol megszálltak, így ha késő éjszakáig mulatoznak, esetleg lerészegednek vagy eltévednek, könnyen a segítségükre lehetne sietni. A miniszter szerint a következő lépés az lenne, hogy a turisták valamilyen elektronikus nyomkövetőt kapnának, illetve felmerültek más lehetőségek is, amelyekkel növelnék a turisták biztonságát.

A két brit turista, Hannah Witheridge és David Miller holttestét szeptember közepén találták meg a déli Koh Tao, azaz Teknősbéka-sziget tengerpartján. Feltehetően mindkettejüket meggyilkolták, de a rendőrség két hét után sem jutott előrébb a nyomozásban.

Thaiföldön a nemzeti össztermék tíz százalékét adja az idegenforgalom. A hatóságokat aggasztja, hogy a brit turisták meggyilkolása esetleg kedvezőtlen hatással lesz a turizmusra. A május 22-i thaiföldi katonai puccsot szentesítő és a hadsereg politikai szerepét megerősítő alkotmány életbe léptetése amúgy is elriasztja az utazókat. Az államcsíny előtti hónapokban az időnként erőszakba torkolló tüntetések harminc ember halálát követeltek, ami ugyancsak megtépázta a thaiföldi idegenfogalmat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek