Ma nyit Berlin új shopping-negyede

  Ma nyit Berlin új shopping-negyede

   

   A mai napon nyitja meg kapuit 270 üzletével Berlin legújabb bevásárlóközpontja, a Mall of Berlin. A jelenleg sem kicsi, mintegy 100 000 négyzetméteres komplexumot jövőre további 30 000 négyzetméterrel bővítik, így Németország legnagyobb plázája jön majd létre 5 percnyire a Potsdamer Platztól - írja a Skift.com.

  Galéria: Ma nyit berlin új shopping negyedeFotó: Mall of Berlin

   A Mall of Berlin helyén a második világháborúig nagyáruház állt, ami a harcok során megsemmisült. Két évtizeddel később a Berlini Fal ezen a területen húzódott, így hosszú évekig senkiföldje volt a környék. A német újraegyesítést követő években hosszadalmas jogi viták kereszttüzében állt a terület, végül 2011-ben 89 millió euróért talált gazdára.

  "Ez lesz Németország legsikeresebb bevásárlóközpontja, mert egy különleges épületet húztunk fel egy csodálatos helyszínen" - nyilatkozta Harald Huth, az egyik tulajdonos. A hatalmas komplexumban olyan luxusmárkák termékeit árulják majd, mint a Guess, a Karl Lagerfeld vagy a Lacoste.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Németországnak világörökségi lakótelepe is van - 2014.10.07.
  Ördögi segítséggel megépített dóm, forradalmi kialakítású lakások, kínai teaházat rejtő mesebeli kert, romantikus folyóvölgy és titokzatos középkori kolostor is van Németország 39 világörökségi helyszíne között.

   

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!