19 európai országba jutottak el egyetlen nap alatt

  19 európai országba jutottak el egyetlen nap alatt

  Új világrekordot állított fel egy norvég trió: 19 európai országba jutott el egyetlen nap alatt, megdöntve ezzel a korábbi, 17 országot jelentő csúcsot.

  Kanyargós útvonalat dolgozott ki a három férfi - Gunnar Garfors, Oyvind Djupvik és Tay-yong Pak -, hogy a lehető legtöbb országot érinthessék bérelt autókkal és menetrend szerinti repülőjáratokkal 24 óra alatt - írta a Daily Telegraph.

   

  Gunnar Garfors, a három utazó egyikeFotó: Gunnar Garfors

  Pont éjfél után indultak Görögországból, onnan egész Hollandiáig jutottak, mielőtt Liechtenstein felé visszafordultak volna.

  A 80 nap alatt a Föld körül című Jules Verne-regény szelleméhez híven a kalandos út buktatókat is tartogatott. A koszovói határnál például akkora volt a sor, hogy ki kellett ugraniuk a kocsiból, elfutni a határig, majd vissza, hogy elmondhassák, oda is betették a lábukat.

  Ugyan magánkihívásnak indult, de végül egy norvég fogadóirodánál fogadásokat is lehetett kötni arra, hogy vajon sikerül-e az expedíció.

  A három barát már májusban tett egy kísérletet a rekorddöntésre, de csak a korábbi csúcsot tudták beállítani. Ez alkalommal előre kidolgozták az útvonalat, és a bérelt kocsikat út közben a repülőtereken hagyták, írja az MTI.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!