A harangszón vitázik egy olasz falu

  Dúl a harc egy olasz falu lakói között a reggel fél hetes harangszó miatt. A falu egyik fele későbbre halasztaná, a másik viszont ragaszkodik a 6.30-as harangszóhoz. Mivel nem tudnak dönteni, kikérték az egyházmegye véleményét.

  Az Emilia-Romagna tartománybeli Santo Stefano Lodigiano 1092 lakosának egy része szerint a túl korai harangozás az egész települést felveri. A harangszó elhalasztását szorgalmazva a helyi püspök rendelkezését idézték, amely szerint a harangok kondítását máskorra is lehet időzíteni - írja az MTI.

  wikimedia

   Modesto Tino Cremascoli atya, a Pó folyó közelében fekvő település plébánosa a kérést elfogadva reggel fél hétről hét órára tette át a harangozást. A Corriere della Sera olasz napilap cikke szerint azonban az elmozdított harangszó ellen a település másik fele tiltakozásba kezdett Massimiliano Lodigiani polgármester vezetésével.

  Lodigiani szerint a fél hetes harangozás régi és eltörölhetetlen hagyománynak számít. Ezen kívül gyakorlati haszna is van, mivel figyelmezteti azokat a munkába igyekvőket, akiknek a reggeli 6.45-ös vonatot el kell érniük.

  A plébános a harangvita megoldására az egyházmegyéhez fordult tanácsért.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!