Kitiltották az autókat a római óvárosból

  Egész nyáron gyalogosövezetté vált a római Capitolium-domb és a Colosseum közötti városrész az ókori műemlékek között a turisták nagy örömére.

  Augusztus 31-ig teljesen lezárták a magánautók előtt a Forum Romanum melletti sugárutat.

  Az olasz főváros ókori központjában kizárólag a tömegközlekedési járművek és a taxik haladhatnak, illetve természetesen a kerékpárok és a turistáknak szánt konflisok.

  A gyalogosövezetet Ignazio Marino római főpolgármester vezette be. Marino tavalyi megválasztása óta harmadszorra adja át a gyalogosoknak a történelmi városrészt. A Velence téri Capitolium-domb és a Colosseum közötti terület tavaly nyáron és a karácsonyi szünetben is gyalogosövezetté változott.

  A kerékpárral közlekedő római főpolgármester nem titkolt terve az, hogy ötéves mandátuma végére Róma központját megszabadítsa a járműforgalomtól. Ignazio Marino szabad ég alatti régészeti parkként képzeli el a Forum Romanum egész környékét.

  A főpolgármester elképzeléseit nem osztják azonban a római autósok és a Forum Romanum körüli kereskedők sem, akik szerint a gyalogosövezettel egyes utcák elnéptelenednek, miközben máshol túlzottá vált a forgalom.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!