Kitiltották az autókat a római óvárosból

Egész nyáron gyalogosövezetté vált a római Capitolium-domb és a Colosseum közötti városrész az ókori műemlékek között a turisták nagy örömére.

Augusztus 31-ig teljesen lezárták a magánautók előtt a Forum Romanum melletti sugárutat.

Az olasz főváros ókori központjában kizárólag a tömegközlekedési járművek és a taxik haladhatnak, illetve természetesen a kerékpárok és a turistáknak szánt konflisok.

A gyalogosövezetet Ignazio Marino római főpolgármester vezette be. Marino tavalyi megválasztása óta harmadszorra adja át a gyalogosoknak a történelmi városrészt. A Velence téri Capitolium-domb és a Colosseum közötti terület tavaly nyáron és a karácsonyi szünetben is gyalogosövezetté változott.

A kerékpárral közlekedő római főpolgármester nem titkolt terve az, hogy ötéves mandátuma végére Róma központját megszabadítsa a járműforgalomtól. Ignazio Marino szabad ég alatti régészeti parkként képzeli el a Forum Romanum egész környékét.

A főpolgármester elképzeléseit nem osztják azonban a római autósok és a Forum Romanum körüli kereskedők sem, akik szerint a gyalogosövezettel egyes utcák elnéptelenednek, miközben máshol túlzottá vált a forgalom.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek