Online árulják a jegyeket a dalai láma rezidenciájába

Hamarosan az interneten keresztül is lehet belépőjegyet vásárolni a tibeti Lhászában álló híres Potala-palotába, amelynek vezetősége a közeledő turistaszezonra készülődve rukkolt elő az újítással.

 Az épületkomplexumot működtető hivatalból származó forrás szerint a turisták számára létrehozott weboldal fejlesztése befejeződött, és az online jegyértékesítő rendszert május 1-jén helyezik próbaüzembe. Az érdeklődők egy héttel a tervezett látogatásuk előtt meg fogják tudni vásárolni a jegyüket, írja az MTI.

Imádkozó zarándok a Potala előttFotó: China Photos / Europress / Getty



A belépők árát május 1-jétől duplájára, 200 jüanra (7100 forint) emelik, hogy megbirkózzanak a főszezonban várható látogatóáradattal. A helyi turisztikai hatóságok szerint a Tibeti Autonóm Területre érkező turisták száma rekordot jelentő 12,91 millióra növekedett 2013-ban, és ebből 223 ezren a tengerentúlról érkeztek a régióba.

A turisták körében továbbra is a buddhizmushoz kötődő helyszínek, így a Potala-palota és a Jokhang templom a legnépszerűbb célpontok.

A híres palotát a VII. században kezdték építeni. A maga idejében 13 emeletével a világ egyik legmagasabb épülete volt. A Potala a XVII. században lett a dalai láma rezidenciája, és ezzel Tibet politikai, kormányzati, illetve vallási központja. Egészen az 1959-es tibeti forradalomig itt lakott a dalai láma, akkor azonban Indiába menekült, és azóta is száműzetésben él.

A 14. dalai lámaFotó: Michael Kovac / Europress / Getty



Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) 1994-ben nyilvánította a világörökség részévé a palotát, amelyben számos, a tibeti művészet remekművének számító festményt és szobrot őriznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek