Ibizán nyílik a világ legdrágább étterme

    Bár a spanyol gasztronómia már komoly hírnévre tett szert - a katalóniai Celler de Can Roca például idén kiérdemelte a világ legjobb éttermének címét - hamarosan Ibizán újabb rekorder születhet: június elején a földkerekség legdrágább éttermét avatják itt.

    A tervek szerint a két Michelin-csillagos séf, Paco Roncero nevével fémjelzett Sublimotion 1500 eurós menüt fog kínálni. Az exkluzitivás jegyében, esténként mindössze 12 vendéget szolgálnak ki a sziget d'en Bossa partján, a Hard Rock Hotelben, különleges fény és hanghatásokkal, valamint lebegő tányérokkal – írja a Turizmus.com.

     Jelenleg a legdrágább étterem az alábbi videóban is látható kiotói Kitcho, ahol fejenként 600 dollárba kerül az étkezés.

     

    Ezt követi a párizsi Le Meurice 509 dolláros vacsoramenüjével.

     Majd New York-i, három Michelin-csillagos Masa, ahol 450 dollárt kérnek el italok és borravaló nélkül, ám itt már akár a foglalás visszamondásáért is 200 dollárt számolnak fel.

     

    További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!