Özönlenek a turisták Tibetbe

Özönlenek a turisták Tibetbe.

Január elejétől március végéig a Tibeti-fennsíkot közel félmillió turista kereste fel, ami az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva 11,4 százalékos emelkedést mutat. A belföldi és külföldi látogatók 503 millió jüannal (18 milliárd forinttal) növelték az idegenforgalmi bevételeket, amelyek tavalyi összehasonlításban 12,5 százalékkal emelkedtek.

Gejzír a Kailash hegyen, közel 5000 méteres magasságban. További tibeti képekért kattintson!
Galéria: Tibet
Fotó: Bsip / Europress / Getty

A helyi idegenforgalmi hivatal a vasárnap kiadott adatokat értékelve úgy vélte, hogy a növekedés a kulturális események és attrakciók egyre bővülő választékának köszönhető, emellett a téli idegenforgalmi csomagok is népszerűek.

A tavasz beköszöntével, amikor a fennsík felmelegszik, egyre több turista látogat el a szent tavakhoz, a Csomolungmához vagy keresi fel Tibet délkeleti erdőségeit.

Tibet és a szomszédos Szecsuan tartomány március végén aláírt idegenforgalmi megállapodása révén a régiók idegenforgalmi irodái közösen kínálnak a hófedte hegyek és völgyek közé, a tavakhoz utazásokat. A kínált körutakra várhatóan egyre több turista indul el saját kocsijával vagy az irodáktól bérelt járművekkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek