Özönlenek a turisták Tibetbe

  Özönlenek a turisták Tibetbe.

  Január elejétől március végéig a Tibeti-fennsíkot közel félmillió turista kereste fel, ami az elmúlt év hasonló időszakához viszonyítva 11,4 százalékos emelkedést mutat. A belföldi és külföldi látogatók 503 millió jüannal (18 milliárd forinttal) növelték az idegenforgalmi bevételeket, amelyek tavalyi összehasonlításban 12,5 százalékkal emelkedtek.

  Gejzír a Kailash hegyen, közel 5000 méteres magasságban. További tibeti képekért kattintson!
  Galéria: Tibet
  Fotó: Bsip / Europress / Getty

  A helyi idegenforgalmi hivatal a vasárnap kiadott adatokat értékelve úgy vélte, hogy a növekedés a kulturális események és attrakciók egyre bővülő választékának köszönhető, emellett a téli idegenforgalmi csomagok is népszerűek.

  A tavasz beköszöntével, amikor a fennsík felmelegszik, egyre több turista látogat el a szent tavakhoz, a Csomolungmához vagy keresi fel Tibet délkeleti erdőségeit.

  Tibet és a szomszédos Szecsuan tartomány március végén aláírt idegenforgalmi megállapodása révén a régiók idegenforgalmi irodái közösen kínálnak a hófedte hegyek és völgyek közé, a tavakhoz utazásokat. A kínált körutakra várhatóan egyre több turista indul el saját kocsijával vagy az irodáktól bérelt járművekkel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!