Arab befektetőt keres a Budapest Airport

150 szobás hotel, konferencia központ és étterem a ferihegyi kettes terminálon, Vecsés mellett pedig 11 ezer négyzetméteres raktár és iroda épülne. Ezek is témái voltak a kétnapos szaúdi-magyar üzletember találkozónak. A tervek készen vannak, már csak a befektetők hiányoznak.

A magyarországi légiközlekedés, a légi teher áruszállítás és a turizmus fejlesztésének lehetőségeiről is tartottak előadást Rijadban a Budapest Airport képviselői – írja közleményében a Budapest Airport.

A szaúdi-magyar üzletember találkozó Orbán Viktor miniszterelnök szaúd-arábiai látogatásának része volt, amelyen nemcsak szaúdi üzletemberek, de a Perzsa-öböl térségének más államaiból, így pl. Katarból vagy az Egyesült Arab Emirátusokból érkező küldöttségek is részt vettek.

René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója bemutatta annak a mintegy 20 millió eurós repülőtéri szálloda projektnek a részleteit, amelyek alapján a ferihegyi 2. Terminállal közvetlen összeköttetésben egy összesen 5 500 négyzetméteres alapterületű, mintegy 150 szobából, konferencia központból és elegáns étteremből álló hotel épülne. A szállodát a tervek szerint egy nagy nemzetközi szállodalánc üzemeltetné a repülőtéren.

Szintén hasonló, mintegy 20 millió eurós léptékű annak a Cargo City-nek a megépítése, amely a repülőtér Vecséssel határos oldalán, a 2. futópálya mellett létesülne. Az első lépcsőben egy 11 000 négyzetméteres korszerű raktár és 4 000 négyzetméteres iroda épülne meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek