Szent Patrik napján sörrel táncolnak az írek

Világszerte zenével, tánccal, zöld színű ruhákkal és masszív sörfogyasztással ünnepelték Szent Patrik napját az írek. Idén hétfőre esett Írország védőszentjének napja, így már a hétvégén utcabálokon és nyilvános koncerteken mulattak az írek Sydneytől Dallasig. Olvasson az ír-találkozóról!

Szent Patrik életét az írek keresztény hitre térítésének áldozta. Halálának évfordulója, március 17. az évek során az írek legfontosabb nemzeti ünnepévé vált. Ezen a napon világszerte hagyományos zenével és tánccal ünnepelnek az ír közösségek zöldbe öltözött tagjai. Írországban munkaszüneti nap március 17-e, más országokban azonban nem hivatalos ünnepnap.

Óriási bábu a denveri Szent Patrik-napi felvonuláson Galéria: Szent Patrik napja világszerteCraig F. Walker / Europress / Getty

 A Szent Patrik napját ünneplők kötelességszerűen valamennyi ír sztereotípiának igyekszenek megfelelni: van, aki vörös hajú koboldnak öltözik, mások gigantikus háromlevelű lóheréket aggatnak magukra, mely az elmúlt kétszáz év során Írország egyik szimbólumává vált. Szent Patrik ugyanis a legenda szerint ezzel a növénnyel illusztrálta a Szentháromság koncepcióját. A sztereotípiák sorába az ír tánc és népzene mellett a döbbenetes mennyiségű sör elfogyasztása is beletartozik, melynek becsülettel eleget tettek az idei mulatozók is. Nézegesse képeinket a galériában!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek