Sorszámot oszt az állatkert a pandaláz miatt

  Júliusban világra jött óriáspandabocsának első nyilvános megjelenésére készül a tajpeji állatkert, amely pandalázban égő látogatók egész hadára számít januártól.

  Yuan Yuan és Tuan Tuan, a kispanda szülei még 2008-ban bambusz rágcsálás közben(Fotó: Wikimedia)

   A pár hónapos Jüancej várhatóan január 6-án mutatkozik be a nagyközönség előtt. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a pandaház túlzsúfolttá válását, az intézmény vezetői sorszám-automatát helyeznek üzembe, hogy a napi látogatók száma ne haladja meg a 19 200-at.

  "A kölyök több rajongót vonzhat, mint annak idején a szülei" - mondta Csang Ming-hszeung, az állatkert szóvivője. Az anyaállatot, Jüan Jüant és párját, Tuan Tuant négy évvel ezelőtt kapta ajándékba Tajvan Kínától, a két fél között szorosabbá váló kötelékek jegyében. A pár 2009 elején mutatkozott be az állatkertben, és kevesebb mint három hónap alatt egymillió látogatót vonzott.

  Ő JüancejForrás: Travelo

  Januártól az állatkertben és az interneten is valós idejű adatok lesznek a látogatók pontos számáról, így a kifejezetten a pandakölyökre kíváncsi emberek elkerülhetik a nagyon zsúfolt időszakokat. Csang szerint akár húsz percbe is telhet majd, mire valaki belépőjegyhez jut a pandaháznál, és egyelőre azt sem döntötték el, hogy egy-egy látogató mennyi időt tölthet az épületben. Hozzátette, kicsi az esély arra, hogy a látogatók ébren találják a kölyköt, mivel a 11,5 kilogrammos állat majdnem 20 órát alszik naponta. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!