Ússzon öt fokos vízben, nézze meg Lokit a színházban!

Londonba utazóknak ajánljuk a Time Out programajánlóját, melyben összegyűjtöttek 57 decemberi programot. Nézze meg Matt Smithet az Amerikai Psychóban, vásároljon Cath Kidston új butikjában a Piccadillyn. Ha nem fázik, a Parliament Hill 60 méteres medencéjében is úszhat egyet. Vigyázat, fűtetlen!

Aki ráun Londonra, az megunta az életét – szól a régi mondás, és ez idén decemberben sincs másként. A brit főváros számtalan programmal vár, karácsony környékén pedig különösen sok szórakozási lehetőség közül választhatunk. A Time Out úgy gyűjtött össze 57 izgalmas decemberi időtöltést, hogy az adventi vásárokat bele sem számolták.

Angliában viszonylag enyhe a tél, decemberben azonban itt sincs kifejezetten strandidő. Azok a mazochisták illetve acélemberek, akik szívesen kipróbálnák a szabadtéri fürdőzést, Londonban bármikor megtehetik.

Galéria: A megunhatatlan LondonFotó: Nad / Flickr.com

A Hampstead Heathen három tavacskában egész évben fürödhetünk: a Ladies' Pond a nőké, a Men's Pond a férfiaké, a Lidóban pedig bárki megmártózhat, feltéve, hogy elmúlt 8 éves. Telente a Lidóban való fürdés úszóklub-tagsághoz kötött, a tagsági évi 15 font. December 7-én, a Kültéri Úszószövetség eseményén azonban egy napra mindenki számára nyitva áll a Lido. A Parliament Hillen található hatvan méteres, fémmel bélelt medencét nem fűtik, ezért a szervezők ajánlják a szörfruha használatát. A víz jelenleg 5 fokos. A belépés napszaktól függően 2-5,5 font, 16 év alatt és 60 felett ingyenes, reggel nyolctól délután háromig lehet fürödni.

Az én apukám minden húsvétkor megfürdik a Balatonban, ami hasonló élményt nyújt, és szintén ingyenes, londoni repülőjegyet nélkülözőknek ezt tudnám ajánlani.

Ha nem fürödni akarunk, csak nézni a mazochistákat, akkor karácsony napján sétáljunk el a Hyde Parkban a Serpentine tó strandjához. Itt rendezik meg 1864 óta minden évben a Peter Pan kupát, a Serpentine Úszóklub tagjai számára. A klubhoz egyébként bárki csatlakozhat, de aznap csak az versenyezhet, aki idén már több téli úszóversenyen is részt vett. A verseny december 25-én reggel 9-kor kezdődik, a táv 100 yard (91,44 méter).

Az angol és a francia dizájn rajongói vegyék a belváros felé az irányt, decemberben ugyanis két remek bolt is nyílik itt. Az egyik az angol középosztály imádott pöttyös-virágmintás, retro tervezője, Cath Kidston boltja, mely ajándékutalvánnyal várja az első 180 vásárlót a Piccadilly Circusön. Nyitás december 5-én, csütörtökön 9:30-kor. A boltban kötött galambfigurákat és híres londoni épületek mintájával díszített táskákat és kiegészítőket is árulnak. Ígéretük szerint pedig ha olyan szerencsétlenül járunk a (valódi) galambokkal, hogy megtisztel az egyik, ingyen adnak egy saját márkás felsőt a koszos helyett.

Galéria: A megunhatatlan LondonFotó: AndyRobertsPhotos / Flickr.com

A másik belvárosi bolt a Covent Gardenben nyílt november végén. Az ideiglenes Frenchologie butik január 10-ig kínálja divatos francia tervezők és lakberendezők termékeit. Van itt Carventől Cacharelig minden, provence-i körtelekvár, őrült platformcipők és Eiffel-torony falimatrica. Az online shopból otthonról is rendelhetünk bármit, Magyarországra is szállítanak.

Londonban nemcsak vásárolgatni és múzeumba járni érdemes: kihagyhatatlan élményt nyújtanak a West End színházai, ahol a legnagyobb neveket láthatjuk élőben. Decemberben érdemes megnézni például a legutóbbi Doctor Who-t, Matt Smithet, aki az Amerikai Psycho főszerepét kapta az Almeida színházban. A nyilvános főpróbák december 11-ig tartanak, érdemes lecsapni a jegyekre, mivel jóval olcsóbbak, mint a rendes előadásokra szólóak.

Galéria: A megunhatatlan LondonFotó: ArtOfTheatre / Flickr.com

A másik izgalmasnak ígérkező darab a klasszikus Coriolanus, főszerepben Tom Hiddlestonnal, akit az Avengers Lokijaként ismernek a moziba járók. Nehéz rá jegyet kapni, de minden hétfőn egy adag újabb jegy kerül fel a Donmar Warehouse színház weboldalára. Ha nem járunk sikerrel, a január 30-i előadást élőben játsszák az angol mozik, sőt egyes külföldi filmszínházak is a NT Live program keretében.

A Time Out teljes programajánlóját itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek