Ilyen Csernobilban turistának lenni

Aki Csernobilban turistáskodna, az jó ha tudja, hogy a sugárzásnál jóval veszélyesebbek az elhagyatott, enyészetnek indult épületek. Beszámoló ajánló Pripjatyból, ahol hétvégente egymást érik a turistacsoportok.

Van, akit a fehér homok és a pálmafák vonzanak, más a világvárosokban szeret nyüzsögni, és olyan is akad, aki atomkatasztrófák helyszínein képzeli el az ideális vakációt. Németh Viktor az utóbbi csoportba tartozik. Ő ugyanis fogta magát, és elkirándult Csernobilba megnézni, milyen Pripjaty szellemvárosa turistaszemmel.

Én nem leszek a játékszered
Galéria: Csernobil as it is
Németh Viktor / Flickr.com

 Beszámolóját részletesen az Urbanista blogon lehet elolvasni. És bár az anekdoták is nagyon érdekesek, mi mégis azért tartjuk fontosnak megosztani Viktor történetét, mert sok hasznos tudnivalót tartalmaz. Így aki különös vonzódást érez a szellemvárosokhoz, a leírás alapján könnyen megszervezheti útját. De megtudhatja azt is, hogy pontosan mit lehet látni a túra során, mennyire veszélyes a sugárzás, és hogy milyen nagyüzemi keretek között zajlik a városnézés a zónában.

A munkának vége - További képekért kattintson bátran!
Galéria: Csernobil as it is
Németh Viktor / Flickr.com

 Németh Viktor összes fotóját ide kattintva tudja megnézni, teljes úti beszámolóját pedig erre találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek