Ilyen Csernobilban turistának lenni

  Aki Csernobilban turistáskodna, az jó ha tudja, hogy a sugárzásnál jóval veszélyesebbek az elhagyatott, enyészetnek indult épületek. Beszámoló ajánló Pripjatyból, ahol hétvégente egymást érik a turistacsoportok.

  Van, akit a fehér homok és a pálmafák vonzanak, más a világvárosokban szeret nyüzsögni, és olyan is akad, aki atomkatasztrófák helyszínein képzeli el az ideális vakációt. Németh Viktor az utóbbi csoportba tartozik. Ő ugyanis fogta magát, és elkirándult Csernobilba megnézni, milyen Pripjaty szellemvárosa turistaszemmel.

  Én nem leszek a játékszered
  Galéria: Csernobil as it is
  Németh Viktor / Flickr.com

   Beszámolóját részletesen az Urbanista blogon lehet elolvasni. És bár az anekdoták is nagyon érdekesek, mi mégis azért tartjuk fontosnak megosztani Viktor történetét, mert sok hasznos tudnivalót tartalmaz. Így aki különös vonzódást érez a szellemvárosokhoz, a leírás alapján könnyen megszervezheti útját. De megtudhatja azt is, hogy pontosan mit lehet látni a túra során, mennyire veszélyes a sugárzás, és hogy milyen nagyüzemi keretek között zajlik a városnézés a zónában.

  A munkának vége - További képekért kattintson bátran!
  Galéria: Csernobil as it is
  Németh Viktor / Flickr.com

   Németh Viktor összes fotóját ide kattintva tudja megnézni, teljes úti beszámolóját pedig erre találja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!