Legóból építették meg Mona Lisát

A tégla művészete című kiállításon látható Rodin Gondolkodója, egy gigantikus, 6 méter hosszú Tyrannosaurus rex, valamint a Mona Lisa erősen pixeles verzióban.

Egy szimpla Lego-kocka nem csak az egyik legfájdalmasabb dolog, amire ráléphet az ember, de a legzseniálisabb építmények alkotóeleme is. Egy New York-i ügyvéd, Nathan Sawaya 2004-ben döntött úgy, hogy elege van a szakmából, és életét a Lego-szobrászatnak kívánja szentelni.

Galéria: Legokockákból épített képzőművészeti alkotások kiállítása BelgiumbanJulien Warnand / MTI

 Sawaya nagyméretű szobrokat készít Legóból, melyek színesek és meghökkentőek: van köztük bőréből kibújó csontváz, saját fejét leszakító ember, gigantikus emberi szív, de előszeretettel épít meg híres, klasszikus fotókat, szobrokat és festményeket is a kis műanyagtéglákból.

Legújabb, pénteken megnyílt kiállításán a Brüsszeli Értéktőzsde épületében több mint 70 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők 2014 április 21-ig. A tégla művészete című kiállításon látható Rodin Gondolkodója, egy gigantikus, 6 méter hosszú Tyrannosaurus rex, valamint a Mona Lisa erősen pixeles verzióban, és a helyszín előtti főhajtásként a Manneken Pis szürke Lego-interpretációja is.

A jegyek hétköznap 13,5, hétvégén 15,5 euróba kerülnek, a gyerekjegyek ára 8,5/9,5 euró, 4 éves kor alatt ingyenes. A tárlat a hét minden napján 10-től este 7:30-ig látogatható, szerdánként pedig este kilencig, a beengedés zárás előtt egy órával ér véget.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek