Masszázs gorillajelmezben, kígyókal, golflabdákkal

Meglepő kezelés hódít egy indonéz spa központban: az emberek tízezreket fizetnek azért, hogy pitonokkal borítsák testüket. Izraelben pedig patkányos és egeres stresszűző kezelést is lehet választani. Mi nem vállalnánk be. És ön?

 Bizarrabbnál bizarrabb módon kivitelezett szépészeti kezeléseket vehetnek igénybe a Bali Heritage Reflexology and Spa vendégei Indonéziában. A Jakartában található központban a gorillaterápia, – vagyis a gorillajelmezben végzett masszázs –, éppoly megszokott szolgáltatás, mint mondjuk a forró golflabdákkal vagy éppen élő kígyók részvételével zajló hátkezelés.

Galéria: Gorilla és kígyó masszázsFotó: Xinhua / Eyevine / Northfoto

 A cégnek persze minden furcsasághoz megvan a maga magyarázata. A pitonokkal végzett kezelést például azért ajánlják vendégeiknek, mert szerintük a kígyók mozgása, és a kezelés közben eluralkodó félelemérzet következtében felszabaduló adrenalinlöket jót tesz a páciens anyagcseréjének.

 

 

Akit ez a – tudományosan nem feltétlenül igazolható – indoklás meggyőzött, annak körülbelül tízezer forintnyi összeget kell kiperkálnia, és vérmérséklete szerint relaxálhat vagy éppen halálra rémülhet, amint a különböző színű és méretű kígyók ellepik a testét.

És ha ez még nem volt elég: a brit Metro online kiadása szerint az izraeli Barak's Spában még ennél is tovább mennek: itt a kígyós kezelésen kívül egerekkel és patkányokkal is kezelik a vendégek lábát, szintén stresszkezelési, relaxációs célzattal.

 

Bevállalna egy ilyen kezelést?
Simán. - 5
Soha! - 13
Mindegy - 5
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek