Jingle Bells helyett menő DJ-k Bécsben

Indul a téli szezon a bécsi MuseumsQuartierban, ahol azok találhatnak menedékre, akik egy időre megcsömörlöttek a mesekönyvek ihlette, mézeskalács-illatú adventi vásároktól. Curling, autóverseny, DJ-k, jégkunyhók és persze puncs várja a kikapcsolódni vágyókat.

 Már csak néhány nap, és kezdetét veszi a téli szezon, a „Winter im MQ" a bécsi Múzeumi Negyedben (MuseumsQuartier), ahol egy kicsit másfajta karácsonyi hangulat várja a látogatókat 2013. december 23-ig.

Faházak helyett jégkunyhókban mérik a puncsot és a harapnivalókat, Mennyből az angyal és Jingle Bells helyett pedig az osztrák főváros legmenőbb lemezlovasainak mixe szól a hangszórókból. A sportos kedvűek curlingezhetnek, a játékok megszállottai pedig rafinált akadálypályán terelgethetik végig a távirányítós kisautókat. A gyerekeket – a ZOOM Gyermekmúzeum közreműködésével – „Téli Műhely" várja, ahol régi tárgyakat újíthatnak fel, vagy készíthetnek belőlük valami egészen mást.

Kattintson a formabontó adventi vásáron készült további képekért!
Galéria: Menő DJk bécsben
Fotó: MuseumsQuartier / Julia Spicker

Idén először street art művészek installációi díszítik majd a jégpavilonokat: az új művészeti ág New York-i előfutára, John Fekner és társa, Don Leicht a stencil-technika segítségével hozzák létre üzenetüket a pavilonok falán és a látogatók is részt vehetnek az akcióban.

A „Winter im MQ" megnyitója hagyományosan november 7-én, 17 órakor kezdődik jótékonysági puncs árusítással. Az akció bevételét a hirtelen szívhalál ellen küzdő egyesület, a PULS kapja. A nap csúcspontja az Elektro Guzzi koncertje lesz 20:15-kor. Az elektronikus zene nagymestereire DJ Beware hangolja rá a közönséget 18 órától. Sötétedés után pedig Fritz Fitzke és a Lichttapete fényinstallációi teszik teljessé a hangulatot – írja közleményében a Compress.

Részletes program a MuseumsQuartier honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek