Ilyen a díjugratás Forma-1-e tesközelből

A hétvégén Bécsben jártunk, hogy megnézzük magunknak, mit tud a sógorék belvárosi lovasversenye, a Vienna Masters. A 2013-ban második alkalommal megrendezett, 600 ezer eurós összdíjazású díjlovagló és díjugrató viadalon a világ legjobbjai mérték össze tudásukat. A rendezvény maga nagyon elegáns és jó hangulatú, a szervezés pedig profi volt.

 

Nyolcvan teherautónyi speciális homokkeverék és 1 500 bálányi fűrészpor segítségével elit lovardává változott 2013. szeptember 19. és 22. között a Bécsi Városháza előtti tér, hogy Ausztria legnagyobb lovas eseményének, a Vienna Mastersnek adjon otthont.
Galéria: Vienna Masters
Fotó: Travelo.hu

 

A versenyszámok között a Spanyol Lovasiskola bemutatói, gyerekprogram és showműsor szórakoztatta a közönséget. De volt vásár is, ahol a lovassporthoz kapcsolódó termékek között böngészhettünk. Itt örömmel konstatáltuk, hogy zsibvásárnak nyoma sem volt, kifejezetten igényes volt a kínálat.
Galéria: Vienna Masters
Fotó: Travelo.hu

 

Mi a vasárnapi zárónapra jutottunk ki, és a 61 000 euró összdíjazású díjugratást izgulhattuk végig. Bár a mezőnyből más volt a kedvencünk, végül a brit Ben Maher győzedelmeskedett.
Galéria: Vienna Masters
Fotó: Travelo.hu

 

Szerkesztőségünk titkos favoritja Michael Whitaker volt, aki képünkön Elie van de Kolmen nevű lova nyergében a hiba nélkül teljesített kör és az utolsó akadály után hajrázik a 20 000 eurós fődíjért. Végül teljesítménye most a 3. helyre volt elég.
Galéria: Vienna Masters
Fotó: Travelo.hu

 

A 2,5 millió eurós költségvetésű, nagyszabású lovas rendezvényre tavaly 20 ezren voltak kíváncsiak, és idén is hatalmas volt az érdeklődés Ausztria legmenőbb lovaseseménye iránt. A rendezvényen készült további képeinkért kattintson bátran!
Galéria: Vienna Masters
Fotó: Travelo.hu
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek