Dzsungel is van a világ legnagyobb barlangjában

  Jövőre fogad először turistákat a világ legnagyobb barlangja, a vietnámi Son Doong. Ha nincs 3000 dollárja a kiruccanásra, nézze meg a barlangot az alábbi videóban!

   

   A vietnámi Son Doong a maga 200 méteres szélességével, 150 méteres magasságával és nagyjából 9 kilométeres hosszával a világ legnagyobb barlangjának számít. Akkora, hogy egy negyven emeletes felhőkarcoló simán elférne itt. Még dzsungel és folyó is található a barlangban, sőt, olykor még vékony felhők is kialakulnak benne.

   

  Bár a barlangot állítólag már a vietnámi háborúban is használták a helyiek óvóhelyként, a bejárata feledésbe merült. Újrafelfedezésére először 1991-ben egy helyi lakos által került sor, majd 2009-ben egy brit kutatóházaspár le is ereszkedett a barlangba, de kevés út megtétele után egy mészfalba ütköztek. A kutatók 2010 végén tértek vissza, hogy teljesen feltárják a barlangot, ami egy 150 barlangból álló hálózat része – írja a Wikipedia.

  A Skift.com úgy tudja, a Son Doong jövőre fogad majd először turistákat: az Oxalis utazási irodánál lehet jelentkezni a hatnapos túrára 3000 dollárért, vagyis több mint 670 000 forintért. Ha most éppen nem telik egy ilyen kiruccanásra, nézze meg a fent látható videót, amit a BBC stábja készített erről a fantasztikus természeti csodáról.

  címlapkép: Sondoongcave.org

  Újabb cikkünk ebben a témában:
  Már sohasem ereszkedhetünk le a világ legnagyobb barlangjába? - 2015.06.15.
  Mégsem lesz felvonó a vietnámi Hang Son Doong barlangban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!