Ma nyitja meg Thaiföld első turista bíróságát

Első turisztikai ítélőszéke a kedvelt tengerparti üdülőövezetben, Pattayán kezd el működni, hogy Thaiföld ezzel is megnyugtassa nyaralóit, a biztonságukra mindennél jobban figyelnek.

Galéria: ThaiföldFotó: Roberto Westbrook / Northfoto

Délután 4.30 és 8.30 között fogadja a bíróság a turisták panaszait, ha nyaralásuk alatt megsértették fogyasztói jogaikat netán személyes biztonságukat. Az egyszerűbb ügyeket néhány nap alatt igyekeznek megoldani, a komplikáltabb esetekkel akár fél évig is foglalkozik a bíróság - írja a Tourexpi.com.

Ahhoz, hogy a pattayai bíróság megnyílhasson, együttműködési megállapodást írt alá a rendőrség, az ügyészség, a törvényszék és az ország turisztikai minsztériuma, hogy közösen védjék a külföldről érkező nyaralókat. A turistákat szolgáló intézmény legfőbb célja, hogy segítse a kommunikációt az érintett felek között. Mivel várhatóan a legtöbb esetben fogyasztóvédelmi ügyeket tárgyalnak majd, a helyi ítélőszék a korábbinál gyorsabban érheti el a feleket és találhat kompromisszumos megoldást. Ha komolyabb a bejelentés, az ügyet hagyományos bíroság elé juttatja a turista törvényszék, ahol idegen nyelveket beszélő hivatalnokok segítik majd a panaszosokat.

Ha a Pattayai esti bíróság intézményének működése a gyakorlatban beválik, további üdülőhelyen is nyithat Thaiföld turista bíróságot, így várhatóan Krabin, Samuin, Chiang Maion, Phuketen, Bangkok Pathum Wan és Dusit területén, ahol a legtöbbször hallani, hogy a vendégek pénztárcáját alaposan megcsapolják. Ezek a helyek egyébként a nevetőgázzal töltött lufikról, a "telihold partikról" is elhíresültek, ahol a rendőrség minden erejével igyekszik gátat szabni a kéjgázas lufik terjedésének, mielőtt az szélesebb körben is ismertté válna.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek