Felhőkarcolóval tennék tönkre Velence látványát

  Egy 250 méter magas felhőkarcolót húznának fel 10 kilométerre Velence ikonikus óvárosától. A polgármester szerint az új épület nem rondít majd bele az összképbe, mások szerint viszont ezzel a lépéssel tönkreteszik az amúgy is problémákkal küzdő várost.

   

  Ha találnak rá befektetőt, a gigantikus tengerjáró hajók mellett egy hatalmas felhőkarcoló is belerondít majd a legendás velencei látképbe. Amint arról már korábban beszámoltunk, az UNESCO és helyi civil szervezetek is felemelték szavukat a tengerjáró hajók ellen, mert az általuk keltett hullámok meggyengítik az épületek alapzatát, illetve a környezetet is szennyezik. A hajók utasai pedig olykor még arra sem veszik a fáradtságot, hogy leszálljanak és körülnézzenek. Igaz, ha lemerészkednek a népszerű olasz városba, abban sincs sok köszönet: vesznek valami giccses szuvenírt és tovább is állnak.

   

  Hiányzik innen még egy felhőkarcoló is?
  Galéria: Velence
  Fotó: Mostly Dans / flickr

  Az úszó monstrumok és bunkó utasaik keltette felháborodás után most egy új beruházás aggasztja az egykor jobb napokat is megélt városért aggódókat. Ha sikerül előteremteni a másfél milliárd eurós beruházási költséget, a városi tanács júliusban enedélyezni fogja a Szent Márk tér mögött, kicsit több mint 9 kilométer távolságban megépítendő, 250 méter magas felhőkarcolót, ami 40 méterrel magasabb, mint a Tour Montparnasse Párizsban – írja a Skift.com.

  Giorgio Orsoni polgármester azzal próbálja nyugtatni a közvéleményt, hogy az épület egyáltalán nem fog belerondítani Velence látképébe. Ezzel szemben mások úgy vélik, az építkezés megpecsételi a város sorsát, hiszen a Szent Márk tér harangtornya harmadakkora lesz mint a felhőkarcoló, és tönkreteszi azt a látványt, ami mindannyiunkban felsejlik, ha a lagúnák városára gondolunk.

  Engedélyezné a felhőkarcoló megépítését?
  Igen, kellenek modern épületek is. - 12
  Nem, tönkreteszi a város látképét. - 110
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!