Tüsszentéstől ijedező kismacskák a Práterben

  Mindenki tudja, hogy az internet lényege a cuki macskás videókban és képekben rejlik. Ezt megünnepelendő a bécsi Práterben ingyenes bulit tartanak június 14-én.

  Osztrák cicák és a YouTube bársonytalpú kedvencei egyaránt szerepelnek a Cat Video Festival Vienna programján, amelyet 2013. június 14-én rendeznek meg a Práterben, a Jesuitenwiesén. Az ingyenes szabadtéri filmfesztivál célja, hogy kiderítse, vajon miért lehet például egy tüsszentéstől megijedő kismacska az internet sztárja? Az nyomozás egy piknik keretében zajlik, a megfelelő fényviszonyokra várakozást pedig a Brunnhilde DJ-kollektíva könnyíti meg.

  Na ja.
  Galéria: Macskafesztivál
  (Fotó: Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája)

  A mozivásznon egyaránt felbukkannak majd a YouTube nagy kedvencei mint például a dobozmániás Maru vagy az Internet Cat Video Festival nagydíjasa, Henri 2, Paw de Deux, de láthatók lesznek osztrák cicák is. Barney kandúr például bebizonyítja, hogy apportírozásban bármilyen kutyát lepipál, egy kiscica pedig félelmet nem ismerve száll szembe a robotporszívóval.

  Práter, Jesuitenwiese
  Galéria: Macskafesztivál
  (Fotó: WienTourismus)

  A csaknem egyórányi macskás videót többek között a Kittywood Studios című áldokumentumfilm és az ír animációs művész, David Oreilly „?????" című egypercese egészíti ki. Alexei Dmitriev, a quartier 21 meghívott művésze pedig CATastrophes címmel abszurd orosz macskás videóválogatással szórakoztatja a közönséget.

  Az Európában egyedülálló macskás videófesztivált a Vienna Independent Shorts rövidfilmfesztivál és a Volxkino hívta életre. Részletes program: www.viennashorts.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!