Magyar szervezésű Afrika-kerülő vitorlásverseny

  Magyar szervezésű Afrika-kerülő vitorlásverseny

  Öt hónappal a rajt előtt Rómában is bemutatták az Africa-Europa Challenge (AEC) Afrika-kerülő vitorlásverseny programját. Az AEC október 13-án Lisszabonból startol és nyolc hónappal később, 2014. június 10-én ér célba a Seychelles-szigeteken - mondta el Kondricz Péter, a nemzetközi vitorlásverseny szervezője a Magyarország római nagykövetségén tartott sajtótájékoztatón.

  A két európai és tíz afrikai országot érintő viadal nem csak a sportról szól: a verseny állomásain a tervek szerint kulturális fesztiválokat és üzleti fórumokat rendeznek. "Az AEC a két kontinens közötti közeledést szolgálja: akárhány afrikai országban tárgyaltam, mindenhol azt hangsúlyozták, hogy pozitív üzenetet akarnak magukról küldeni. A csatlakozó európai és nemzetközi cégek célja pedig az afrikai kapcsolatrendszer kiépítése" - mondta el Kondricz az MTI-nek.

  A végcél a Seychelles-szigetekFotó: Spectrum Colour Library / Northfoto

   Hozzátette, hogy társával, Gál József vitorlázóval hatalmas munkát végeztek a 2012 májusától mostanáig tartó promóciós évben, például az afrikai turisztikai miniszterek éves közgyűlésén is bemutatták az AEC programját. Kondricz elmondta még, hogy az AEC Lisszabonból induló, háromvitorlás, gyönyörű zászlóshajójához már spanyol és román hajók is csatlakoztak. Az útvonalon (Portugália, Spanyolország Kanári-szigetek, Zöld-foki szigetek, Szenegál, Nigéria, Kongói Demokratikus Köztársaság, Angola, Namíbia, Dél-Afrikai Köztársaság, Mozambik, Madagaszkár, Seychelles-szigetek) versenyszakaszok és sima hajózás váltja egymást.

  Az útvonalat úgy tervezték meg, hogy ne érintse a konfliktusok vagy kalóztámadások miatt veszélyes övezeteket. Az AEC-t a magyar Külügyminisztérium is támogatja, a fejlesztési együttműködés részének tekintve. Kondricz elmondta még: számos magyar város jelentkezett már, hogy a vitorlásverseny afrikai állomásain bemutatkozhasson.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!