Hat fivér együtt akar felmászni a Csomolungmára

  Hat fivér együtt akar felmászni a Csomolungmára

  Hat nepáli fivér egyszerre tesz kísérletet a világ legmagasabb hegyének, a 8848 méter magas Csomolungmának (Mount Everest) a megmászására, hogy ezzel világrekordot állítsanak fel. A harmincas éveikben járó férfiak mind gyakorlott serpák, és az egyazon családon belüli férfitestvérek általi csúcshódítás kategóriájában készülnek a rekordra. A mászást az időjárástól függően, május 21-én vagy 22-én kezdik.

  Az alaptáborFotó: Nawang Sherpa/bogati / Northfoto

   A fivérek közül a 35 éves Mingma már megmászta a világnak mind a tizennégy, 8000 méternél magasabb csúcsát, és testvérei közül ketten egyéb mászórekordokat állítottak fel. A testvérek közül hárman együttvéve már 11 alkalommal mászták meg a Csomolungmát, hárman azonban még nem jártak egyetlen 8000 méter feletti csúcson sem. A rekorddöntésre készülő testvérek közül négyen már egy 6600 méter magasan fekvő táborban klimatizálódnak, Mingma és egy másik fivér később csatlakozik hozzájuk.

  Mingmának hivatalos igazolása van a nepáli kormánytól arról, hogy 33 éves korára, a világon a legfiatalabb emberként, megmászta az összes nyolcezres csúcsot. E címét azonban várhatóan rövidesen elveszíti, mert Csangdava nevű 31 éves öccse a múlt héten befejezte a nyolcezresek meghódítását, és a szükséges okmány bemutatása után ő lesz az új rekorder. A Föld legmagasabb hegycsúcsát eddig a legtöbbször - 21-szer - az Apa nevű nepáli serpa mászta meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!