Elhagyatott metróállomáson csatangolni

  Milyen lehet egy elhagyatott londoni metróállomáson, üresen álló detroiti templomban, vagy éppen egy Las Vegas-i kaszinó tetején járni? Bradley L. Garrett fotós, író, egyetemi kutató tudja a választ.

   Felmászni, bemászni, bejutni, megismerni, meghódítani. Az antropológus és történész diplomával rendelkező, illetve szociális- és kulturális geográfiából doktori fokozatot szerző Bradley L. Garrett elkötelezetten hisz abban, hogy a városhoz minden lakójának joga van – még azohoz a helyekhez is, amiket gondosan el akarnak rejteni a szemünk elől.

  Vonatalagút Barcelonában - Kattintson a további izgalmas képekért!
  Galéria: Place Hacking
  Fotó: Bradley Garrett / Northfoto

  Elhagyatott metróállomás Londonban, felhőkarcoló-építkezések Párizstól Minneapolisig, izgalmas háztetők Brüsszeltől Las Vegasig: az Oxfordi Egyetem munkatársaként dolgozó Garrett és társai mindenhová beszöknek, és fotókat, videókat készítenek, hogy a nagyközönség elé tárják, miként fest a városok titkos arca. "Akcióinkkal a városi terek egyre erősebb kontrolljára reagálunk. Szükségszerű, hogy az elhagyatott helyek bejárásakor tilosban járjunk, hiszen ilyenkor birtokháborítást követünk el" – idézte korábban a városi kalandort a brit The Guardian.

  Bradley L. Garrett élményeit egyébként hamarosan könyv formában is olvashatják az érdeklődők, októberben jelenik meg Explore Everything: Place Hacking the City címmel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!