Gumikacsa-monstrum árnyékolta be Hongkongot

  Florentijn Hofman holland művész 15 méter magas és 18 méter széles sárga gumikacsáját május 2-án eresztette szabadon a hongkongi Victoria kikötőben.

  „ Hongkong mostantól örökre megváltozott"– jelentette ki Hofman, amikor vízre bocsátotta felfújható barátját a Vikctria kikötőben. Az óriási gumikacsa nagyon szerethet utazni, hiszen 2001-es megszületése óta megjárta már Osakát, Sidney-t és Sao Paolo-t is, június 9-ig pedig Hongkongban tartózkodik majd.

   

  Az óriási kacsa tavaly Sidney vizein úszkált.
  Galéria: Gumikacsa Hongkongban
  Fotó: Kin Cheung / MTI

  Bár a kedves óriás gyermekjátékról lett mintázva és a gyerekek imádják is, valójában Hofman elsősorban nem nekik szánta. „Igazából felnőtteknek szól, és arról, hogy megint fiatalnak érezhessék magukat azok, akik felnevetnek egy ekkora kacsa láttán. Ilyenformán az installációnak stressz oldó hatása van, hiszen abba az életkorunkba visz vissza bennünket, amikor még nem voltak anyagi gondjaink, vagy nem kellett a számlabefizetésen aggódni" – mondja az alkotó.

  „A kacsa vidám pillanatokat szerez nekünk, de ugyanakkor el is kell, hogy gondolkodtasson a városi környezetről, amiben élünk- mondta el a művész a cnn.com-nak.

  A kacsa következő állomása az Egyesült Államokba vezet majd.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!