2,6 millió turista utazik Londonba az ünnepek alatt

Utasok milliói kelnek útra decemberben, hogy a brit fővárosban tölthessék az ünnepeket. A British Airways stewardessei tippeket is adnak egy tökéletes londoni nap eltöltéséhez.

Mostanáig több mint 2,6 millióan foglalták le jegyüket a British Airways-nél, hogy az ünnepi időszakot Londonban tölthessék – áll a légitársaság közleményében. December 21-e lesz a legforgalmasabb nap, amikor is 24 óra alatt közel 102 000 utas fog megfordulni a légitársaság járatain, de még karácsony napján is több mint 27 000 ember fog utazni a British Airways gépek fedélzetén.

A karácsonyi szünet után, január 2-ára várják a legtöbb utast, előreláthatólag 91 000-et. Az előzetes számítások szerint 2013-ban az Egyesült Királyságba látogatók száma jelentősen nőni fog, elérve a 31,7 milliót. Mivel London ennyi turistát vonz az ünnepi időszakban, a British Airways felkérte légiutaskísérőit, hogy mutassák be kedvenc londoni helyeiket egy ünnepi témájú videóban. A stewardessek tippjeit az alábbi videóban nézheti meg:

Mark Rainbow, vezető légiutaskísérő pedig összefoglalta a szerinte kihagyhatatlan programokat: "A British Airways személyzetének tagjaként számos várost ismerhetünk meg a munkánk során. Az elmúlt években felfedeztük a legjobb helyeket, ahol ehetünk, ihatunk és szórakozhatunk, de nekem továbbra is London az egyik legromantikusabb város a világon. Varázslatos hangulatot kölcsönöz Lononnak az ünnepi kivilágítás, a fagyos kék ég és az éttermek hívogató meleg fénye."

"Egy tökéletes téli napom programjai között egyaránt szerepelnek a város világhírű látnivalói és eldugott ékkövei. A titokzatos London nekem egyet jelent a forró csokoládéval egybekötött téli piknikezéssel, vásárlással a Primrose Hill és Islington szűk utcácskáiban, melyet egy korcsolyázás koronázhat meg a Természettudományi Múzeumnál. De ugyanennyire rajongok az olyan kihagyhatatlan programokért, mint egy teázás a Langham Hotel-ben, elmerülés a Hamleys játékbolt varázsában vagy vásárlókörút a Fortnum és Masonban" – mondta el a légiutaskísérő.

Alessio Tips Rf / Northfoto

 London mellett az utasok egzotikus helyekre is elszökhetnek a hűvös téli időből a British Airways egész világra kiterjedő hálózata segítségével. Emil Delibashev, Magyarországért felelős kereskedelmi igazgató elmondta: "Ismét egy sikeres évet fog zárni a British Airways Magyarországon. 2013 első negyedévére vonatkozó előrefoglalásaink szintén nagyon erősnek mutatkoznak, továbbra is fenntartva a kétszámjegyű növekedést. Annak pedig különösen örülök, hogy már most sok foglalásunk van új célállomásainkra: Szöul és a Srí Lanka-i Colombo a legnépszerűbbek. Miami, New York, Rio és Los Angeles pedig továbbra is magyar utazók kedvenc tengerentúli célpontjai."

A British Airways a oneworld légiszövetség tagja, mely 75 ország 150 városát köti össze. A budapesti Liszt Ferenc Repülőtérről naponta három BA járat közlekedik Londonba, ahonnan további 300 úti cél érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek