Indul a téli fürdőszezon Burgenlandban

  Miközben a zord időjárás, a havazás, és az örökösen szürke égbolt miatt a kedvünk egyre rosszabb, a burgenlandi termálfürdők változatos programokkal és kedvezményekkel csábítanak a határ túloldalára. Akinek a wellness nem elég, korcsolyázásra, kirándulásra, jégvitorlázásra invitálják.

  Ausztriában a sportos sívakációk mellett egyre keresettebbek a pihentető, kikapcsolódást nyújtó wellness-üdülések. A közelgő szezonnyitó sípartik ellensúlyozására Burgenland idén termálfürdőinek vonzó kínálatával indítja a téli szezont – áll a Burgenland Tourismus közleményében. A termálfürdők különleges ajánlatokkal várják a wellness szerelmeseit karácsonyig, és még az ünnepeken is túl.

  AVITA Therme, Tarcsafürdő
  Galéria: Winter Opening Burgenland
  Burgenland Tourismus

   A magyarok körében nagy népszerűségnek örvendő lutzmannsburgi Sonnentherme élményfürdő 2012. december 16- ig 15% kedvezményt ad a szauna belépőjegy árából, és egy ingyenes italt is kapunk a bárban. Az ajánlat hétfői, pénteki napokra, és vasárnapokra érvényes, termálfürdő és szaunavilág belépőjegy együttes vásárlása esetén. A Bad Tatzmansdorfban, vagyis Tarcsafürdőn található AVITA Therme is akcióval készül a téli termálszezonra: egy úgynevezett „Relaxtag" csomagot állítottak össze 70 eurós áron, amely tartalmazza a termálfürdőbe szóló napi belépőjegyet és szauna használatot, fürdőtáskát, tíz euró értékű éttermi fogyasztást, valamint egy félórás masszázst is.

  Stegersbachban (magyar nevén Szentelek) a Reiters Familientherme napi belépőjegye a szezonkezdetre való tekintettel csak 20 euró, amiben szaunahasználat, és ingyenes szaunaszeánszok is beletaroznak. Az ajánlat hétfőtől csütörtökig, 2012. december 13-ig érvényes. (A stegersbachi wellness-paradicsom szolgáltatásait egyébként nemrégiben a Travelo is kipróbálta, hamarosan részletesen beszámolunk élményeinkről.)

  Akinek ez nem elég, Burgenland további remek programokat tartogat látogatóinak. A tél beköszöntével a Fertő-tó Közép-Európa legnagyobb természetes korcsolyapályájává alakul. A Fertő parti jégvitorlázást a különleges kalandokat kedvelőknek ajánlák. A speciális jégvitorlásokkal akár a 110 km/h sebességet is el lehet érni, a tó csendje csak fokozza a sebesség mámorító érzését. A jeges száguldáshoz természetesen elengedhetetlen a teherbíró, és kellően sima jégtakaró, úgyhogy erre még várni kell egy kicsit.

  A termálfürdő kabalafigurája, Stegersbach Galéria: Winter Opening BurgenlandBurgenland Tourismus

   És bár egy téli kirándulás nem tűnik olyan izgalmasnak, mint síléccel lesiklani egy hegytetőről, romantikusnak azért még romantikus. „Egy téli séta a tavon a Fertőzugi Nemzeti Parkban, vagy a hat burgenlandi Natúrpark valamelyikében feledhetetlen élményekkel is gazdagíthat minket. Télvíz idején a fertő tó jégtáblái is lenyűgözőek: akár méteres magasságúra is feltorlódnak, majd bizarr alakzatokká fagynak össze" – ajánlja a Burgenland Tourismus.

  Elérhetőségek
  Termál-akciók: www.burgenland.info/de/themen/wellness/winteropening/
  Kirándulási lehetőségek: www.naturparke.at/de/Naturparke/Burgenland
  Jégvitorlázás, Fertő-tó: www.neusiedlersee.com
  Jéginfó: A „jégpálya" állapotáról, a jég vastagságáról a következő telefonszámokon lehet tájékoztatást kérni:
  Breitenbrunn am Neusiedler See: +43/676/5517771
  Illmitz: +43/2175/2383
  Mörbisch am See: +43/2685/8430
  Neusiedl am See: +43/2167/340034
  Podersdorf am See: +43/2177/2227
  Rust: +43/2685/50215
  Weiden am See: +43/2167/7427
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!