Szerelem, irónia, emlékezet Bécsben

  Az elkövetkező napokban csak úgy hemzsegnek majd Bécsben a művészek, gyűjtők és kurátorok: november 25-ig tart ugyanis a Vienna Art Week. A Bécsi Művészeti Hét számtalan kiállítással, előadással, performansszal és stúdiólátogatással várja az érdeklődőket - írja a Compress, Bécs Város Képviseleti Irodája.

  „Predicting Memories" a mottója a nyolcadik alkalommal megrendezett Vienna Art Weeknek, amely mára elválaszthatlan részévé vált az osztrák főváros művészeti életének. A 2012. november 25-ig tartó rendezvénysorozat azokra az intézményekre fókuszál, amelyek a művészettel, mint társadalmi tudással foglalkoznak. Kiállításmegnyitók, pódiumbeszélgetések, előadások, speciális tárlatvezetések, installációk és perfomanszok ösztönzik az érdeklődőket arra, hogy a kulturális emlékezet témaköréről gondolkodjanak Google-dominálta világunkban – írja közleményében a Compress.

  A Predicting Memories című kiállítás egyik darabja: Yao Jui-Chung - Longlive
  Galéria: Vienna Art Week
  Fotó: Yao Jui-Chung / VAW

   Az emlékezet, mint koncepció áll például a Vienna Art Week vezető kiállításának a középpontjában, melynek címe megegyezik a rendezvény mottójával. A „Predicting Memories" olyan híres nemzetközi művészeket vonultat fel mint a kínai Aj Vej-vej, aki az uralkodó rezsimet élesen bíráló alkotásaival vált híressé. Az egykori K. K. Telegrafenamtban (Börseplatz 1, 1010 Bécs) megnyíló tárlat a különböző művészgenerációk történelemhez való viszonyát, és az általuk használt médiumokat mutatja be.

  Michael Borremans Automat című képe a BAWAG-ban látható
  Galéria: Vienna Art Week
  Fotó: Peter Cox / VAW

   A Vienna Art Week keretében – Berlin és Luxemburg után – a bécsi Künstlerhausban (k/haus, Karlsplatz 5., 1010 Bécs) lesz látható a „Kann es Liebe sein?" című kiállítás, amely a szerelemmel és annak jelentésével foglalkozik a kortárs művészetben. Michael Borremans belga művész lebilincselő kiállításával készül a rendezvényre a BAWAG Contemporary (Franz-Josefs-Kai 3., 1010 Bécs) november 22-től.

  Akárcsak tavaly, várhatóan idén is nagy siker övezi majd a Vienna Gallery Weekendet, amelynek során hét különböző galériatúrán vehetnek részt az érdeklődők. A 2012. november 23. és 25. között zajló túrákat kurátorok vezetik majd. Az idei év újdonsága, hogy november 24-én hetven művész nyitja meg műtermét a nagyközönség előtt. Így az Open Studio Day keretében a művészetek rajongóinak arra is lehetősége nyílik, hogy bepillantsanak a kulisszák mögé.

  Részletes program: www.viennaartweek.at

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!