Szurkoljon a legfélelmetesebb snowboard versenyen Franciaországban!

Még az extrém kategóriában is extrémnek számító snowboard versenyen derül ki, 2013-ban ki nyeri a freeride magyar bajnoki címet. A versenyzők egy közel 3000 méter magas, meredek, hóval borított sziklafalról csúsznak le a jelöletlen pályán. A kilencedik Naturelle Freeride Fesztiválon lavinatréning, borkóstolók és környezettudatos programok egészítik ki a versenyt Franciaország Hautes-Alpes régiójának egyik legnagyobb síparadicsomában.

A Magyar Snowboard Szövetség védnökségével ismét megrendezik az országos freeride bajnokságot, ahol a legprofibb snowboardosok a pályán kívül, sziklákkal tagolt meredek falon lecsúszva mérik össze tudásukat. Az egyedülállóan látványos versenynek a Franciaországi Varsban található síparadicsom ad otthont február 2-9. között. A bajnokságon a versenyzők maguk választják ki az útvonalat a rajt és a cél között, ahol a gyorsaság, a technika és a pályaválasztás alapján dől el, 2013-ban ki kapja a magyar bajnoki címet.

Galéria: Freeride bajnokságFotó: Vaskó Gábor / Positive Communications

A rendezvény idén megújul és a minősége is emelkedik. Ebben évben a szervezők nagyobb hangsúlyt fektetnek a versenyek színvonalára, a szurkolóként velük utazók szórakozására és az esti bulikra. A hegyen a versenyek mellett minden résztvevő számára oktatások, exkluzív mulatságok, délutáni borkóstolók, grillezés egészíti ki az egy hetes fesztivál programját. Esténként dj-k szolgáltatják a talpalávalót, de lesz többek között Animal Cannibals koncert, pókerverseny, jelmezes csúszás, squash, hófoci, és filmvetítés is.

Galéria: Freeride bajnokságFotó: Vaskó Gábor / Positive Communications

A versenysorozaton több kategóriában és versenyszámban indulnak a résztvevők. Idén először a senior kupát is megrendezik, amelyen a rutinos versenyzők mérik össze egymással ügyességüket, gyorsaságukat. A pályán kívüli csúszás örök élményt nyújt, de koránt sem veszélytelen, ezért a szervezők hangsúlyozzák, hogy csak kellően felkészült snowboardosok tegyék próbára képességeiket, a többiek maradjanak a kijelölt pályákon. A biztonság kedvéért lavinatréninget is tartanak, amin a résztvevők képzett szakemberektől leshetik el, hogyan növeleljék túlélési esélyüket és gyakorolhatják a mentést szimulált helyzetben.

Bővebb információ, részvételi díj, részletes program: http://www.naturelle.hu/hu/freeride

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek