Ahol nem jó vendégnek lenni

  Egy felmérés szerint a legudvariatlanabb vendéglátók a franciák, őket az oroszok, majd a britek követik. Utóbbiak már egyszer megszavazták magukat a világ legrosszabb turistáinak is.

   A Skyscanner.net utazási árösszehasonlító oldal nemcsak a repterek személyzetéről faggatta ki felhasználóit. Idén már arról is kikérte a véleményüket, hogy melyek azok a célpontok, ahol a helyiek véletlenül sem mosolyodnak el, és az emberek kifejezetten mogorvák a külföldiekkel. Az eredményeket a Forbes.com csipkelődő cikkben tette közzé, amelyben az amerikai újságíró megdicséri honfitársait, hogy nem sikerült az első ötbe bekerülniük.

  Az olaszok a kilencedik helyen végeztek
  Galéria: Ahol nem jó vendégnek lenni
  (Fotó: Northfoto)

   Hogy kik végeztek a lista elején? A legudvariatlanabb reptér címét is „elnyerő" franciák. Őket az oroszok követik, majd a britek és a németek következnek a goromba vendéglátók listáján. Kína a hatodik, Amerika pedig a hetedik lett. Az eredmények egyébként több mint 1200 válaszoló véleményét tükrözik, 65 százalékuk Nagy-Britanniából és Írországból származik, a többiek más európai országokból, illetve Észak-Amerikából és Ausztráliából.

  „Az, hogy mit érzékelünk udvariatlanságnak, sokszor az eltérő kultúránkból ered, nem pedig abból, hogy az illető gorombáskodni akart volna velünk" – hívja fel a figyelmet a Forbes.com cikke. Tatiana Danilovát, a felmérést végző Skyscanner.net orosz piacért felelős menedzserét idézik, aki szerint „az orosz nyelv eleve nem olyan udvarias, mint az angol. Így, ha az oroszok a mondanivalójukat szó szerint lefordítják angolra, az udvariatlannak hangozhat, akaratuk ellenére is".

  A cikk a franciák első helyét a barátságtalan vendéglátók listáján nem csupán azzal indokolja, hogy olykor valóban igen nyersek tudnak lenni az idegenekkel, de azzal is, hogy Nagy-Britannia és Franciaország mindig is rivalizáltak egymással. A kérdőív kitöltői pedig nagy arányban britek voltak. Azt is hozzáteszik, hogy a franciákról kialakult kép inkább a párizsiakra igaz, ők viszont egymással is ugyanolyan barátságtalanok, mint a turistákkal. Ezzel szemben Franciaország más vidékein nagyon kedvesek tudnak lenni az idegenekkel az emberek.

  A párizsiak egymással sem túl kedvesek
  Galéria: Ahol nem jó vendégnek lenni
  (Fotó: Northfoto)

   A harmadik helyen szereplő britek már egy korábbi felmérésben megszavazták magukat a világ legrosszabb turistáinak is, úgy néz ki, saját vendégszeretetükkel sem elégedettek. A legkevésbé barátságtalanoknak a brazilokat, a Karib-térség és a Fülöp-szigetek lakóit tartják. Reméljük, mi magyarok pedig azért nem kerültünk fel a teljes listára, mert még náluk is kedvesebbek vagyunk...

  Leggorombább vendéglátók top10

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!