Nincs több hambi a passzázsban

A milánói városvezetés nem hosszabbította meg a McDonald's bérleti szerződését a város egyik fő látványosságában, a Galleria Vittorio Emanuele II passzázsban. Az itt található luxusszálló vendégei fellélegezhetnek, a csóró turisták szomorkodnak.

Milánóban járva meglepődve tapasztaltuk, hogy a város szívében, exkluzívabbnál exkluzívabb helyeken is találni rendkívül kedvező árú gyorséttermeket. Ilyen például a Milánói dómra néző Autogrill önkiszolgáló étterem - Milánói útikalauzunkban lelkesen ajánlottuk is ezt a helyet. A másik ilyen meglepő helyen található, lapos pénztárcájú, de szép környezetre vágyó turistáknak ideális étterem a Galleria Vittorio Emanuele II árkádjai alatt, Gucci, Prada és Louis Vuitton butikok tőszomszédságában található McDonald's. Volt legalábbis eddig.

Marc Chapeaux / Northfoto

 A Mekinek ugyanis tizenkilenc év után költöznie kell a gyönyörű passzázsból, helyét pedig a Prada kapja meg – értesült az MTI. Huszonnégy millió eurós kártérítési perrel fenyegette meg a várost a gyorsétterem, miután a milánói önkormányzat nem hosszabbította meg a bérleti szerződést. A döntésben közre játszhatott, hogy a "sültkrumpliszag" zavarta az itt található luxusszálló vendégeit.

Az olasz kereskedelem és a luxuscikkek javára hozott diszkriminatív döntésről, antidemokratikus választásról írnak a milánói lapok, arra emlékeztetve a McDonald's helyett a Pradát választó városvezetést, hogy Milánó központját nem kizárólag milliomosok látogatják, és olcsó vendéglátóhelyek nélkül a városcentrum elnéptelenedik.

Tommaso Di Girolamo / Northfoto

 Persze ez enyhe túlzás, ahogyan említettem, a környéken nem a Meki volt az egyetlen olcsó hely, ráadásul a többi gyorsétterem legalább helyi kajákat ad kedvező áron. Mindenesetre érdekes kérdés, hogy valóban szükség van -e egy luxusboltokkal zsúfolt műemlék passzázsban McDonald's-ra? Vagy jogosan háborodnak fel a luxusszálló vendégei a gyorsétterem jellegzetes szaga miatt? Ön tolna hamburgert a szájába, miközben a Gucci kirakatát bámulja Milánóban? Vagy a kettő kizárja egymást, és jól döntött a városvezetés? Szavazzon!

Kell McDonald's a milánói passzázsba?
Igen, nyaraláskor jó betérni egy Mekibe, ahol a minőség tuti, az árak pedig elviselhetőek. Ha szép a környezete, az nekem csak még jobb. - 33
Nem, a luxusboltok és szállók vendégei jogosan vannak kiakadva a büdös miatt. Ez egyszerűen nem ide való, ha olcsón akarok enni, azt nyilván nem a belváros kellős közepén keresem. - 46
Tök mindegy, ha elutazom valahová, a helyi ételeket eszem, nem műanyag hamburgert. Lényegtelen hol van Meki, úgyis nagy ívben elkerülöm. - 80
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek