Kerékpáros központ nyílt Bécsben

  Kerékpáros központ nyílt Bécsben

  Az osztrák fővárosban hét hónapon át egy egész központ áll a kerékpárosok rendelkezésére, ahol minden a biciklik körül forog. Workshopok, tanfolyamok, vitaestek és bolhapiac is várja a látogatókat.

  Bécs Város Képviseleti IrodájaChristian Fuerthner / Compress

   Április közepén nyitja meg kapuit a KerékpárHáz (FahrRADhaus) Bécsben a bicikliszezon idejére. Az érdeklődőket biciklis szakkönyvtár, az elmúlt évtizedek kerékpár-különlegességeit bemutató interaktív kiállítás, valamint az aktuális trendeket felvonultató sarok várja. Lehet teherbiciklit kölcsönözni és különböző kerékpártípusokat kipróbálni, de szerveznek bolhapiacot és bringaszerelő valamint közlekedésbiztonsági tanfolyamot is.

  Bécs Város Képviseleti IrodájaChristian Fuerthner / Compress

   A KerékpárHáz előtt többfajta tárolót állítottak fel, hogy a kerékpárosok a saját bőrükön tapasztalhassák meg a különböző alkalmatosságok előnyeit és hátrányait. Az új intézményben vitaesteket is tartanak majd, és találkozni lehet Martin Blummal, Bécs kerékpárügyi megbízottjával is. Ráadásul minden hónapban más-más téma áll a középpontban: az április például a szezonindításé, a május a munkába biciklizésé.

  Biciklisbarát fejlesztések a szomszédban
  2012-ben 8 kilométerrel bővül a bécsi bicikliút-hálózat, ami az év végére 1.220 kilométert tesz majd ki. Az ÖBB pedig új kerékpárszállító-vagonokkal egészítette ki kínálatát, amelyekben 24 biciklit lehet helytakarékosan szállítani. Ráadásul a drótszamarak tulajdonosai is együtt utazhatnak a „gépeikkel". A speciális kocsik a Südbahnhof és Neusiedl-Pamhagen között közlekednek, hogy a fővárosiak számára is kényelmesen elérhetővé tegyék a Fertő-tavi kerékpárutat, amely Ausztria egyik legkedveltebb kerékpáros útvonala.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!