Kerékpáros központ nyílt Bécsben

Kerékpáros központ nyílt Bécsben

Az osztrák fővárosban hét hónapon át egy egész központ áll a kerékpárosok rendelkezésére, ahol minden a biciklik körül forog. Workshopok, tanfolyamok, vitaestek és bolhapiac is várja a látogatókat.

Bécs Város Képviseleti IrodájaChristian Fuerthner / Compress

 Április közepén nyitja meg kapuit a KerékpárHáz (FahrRADhaus) Bécsben a bicikliszezon idejére. Az érdeklődőket biciklis szakkönyvtár, az elmúlt évtizedek kerékpár-különlegességeit bemutató interaktív kiállítás, valamint az aktuális trendeket felvonultató sarok várja. Lehet teherbiciklit kölcsönözni és különböző kerékpártípusokat kipróbálni, de szerveznek bolhapiacot és bringaszerelő valamint közlekedésbiztonsági tanfolyamot is.

Bécs Város Képviseleti IrodájaChristian Fuerthner / Compress

 A KerékpárHáz előtt többfajta tárolót állítottak fel, hogy a kerékpárosok a saját bőrükön tapasztalhassák meg a különböző alkalmatosságok előnyeit és hátrányait. Az új intézményben vitaesteket is tartanak majd, és találkozni lehet Martin Blummal, Bécs kerékpárügyi megbízottjával is. Ráadásul minden hónapban más-más téma áll a középpontban: az április például a szezonindításé, a május a munkába biciklizésé.

Biciklisbarát fejlesztések a szomszédban
2012-ben 8 kilométerrel bővül a bécsi bicikliút-hálózat, ami az év végére 1.220 kilométert tesz majd ki. Az ÖBB pedig új kerékpárszállító-vagonokkal egészítette ki kínálatát, amelyekben 24 biciklit lehet helytakarékosan szállítani. Ráadásul a drótszamarak tulajdonosai is együtt utazhatnak a „gépeikkel". A speciális kocsik a Südbahnhof és Neusiedl-Pamhagen között közlekednek, hogy a fővárosiak számára is kényelmesen elérhetővé tegyék a Fertő-tavi kerékpárutat, amely Ausztria egyik legkedveltebb kerékpáros útvonala.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek