Csobbanjon az óceánba a Marley családdal!

  A Bahamákon található üdülőparadicsom hosszú évekig Bob Marley családjának privát nyaralója volt. Később hotellé alakították, ahol mindent a reggae-legenda szelleme jár át.

  Soron következő celebhotelünk nem egyszerű városi szálloda, vagy vidéki jógaközpont, mint az eddigiek. A reggae-legenda Bob Marley családjának üdülőparadicsoma, a Marley Resort and Spa a Bahamákon, egészen pontosan a szigetcsoport fővárosában, Nassau-ban található. A tizenhat szobás, Cable Beachen fekvő szállodában minden az 1981-ben elhunyt zenészről és családjáról szól.

  Fotó: Facebook

  Az alaphangulatot már a Marley Resort and Spa zenélő honlapja megadja, ahol Bob Marley slágerei fogadnak. Tovább böngészve a kínálatot, kiderül, hogy a slágercímekből dolgozó wellness központot Natural Mystic Spa-nak, az éttermet Simmer Down Gourmet Caribbean Restaurantnak hívják, az esti koktélozást pedig a Stir It Up Bárban lehet megejteni.

  A Marley család a szállodát saját kis mennyországaként aposztrofálja, ahol az egyszeri vendég is átélheti a legendás família zenével fűszerezett hétköznapjait. Olykor ők maguk is szívesen pihennek itt, legyen szó lusta nyári reggelekről, vagy langymeleg téli estékről. Egy tökéletes délután eltöltéséhez is a Marley Resort&Spa a megfelelő szerintük: napfürdőzést és pancsolást ajánlanak vendégeiknek is a két nagy medencéjük egyikében.

  Sorozatunk korábbi részei
  Francis Ford Coppola - Palazzo Margherita
  Richard Gere - Bedford Post Inn
  Robert De Niro - The Greenwich Hotel
  John Malkovich - The Big Sleep
  Bono - The Clarence
  Robert Redford – Sundance Resort

  A hotel egyébként eredetileg tényleg a család privát üdülője volt. A házat Bob és Rita Marley fedezte fel 1976-ban, és a zöldellő kert és a közvetlen óceánparti fekvés egyből elvarázsolta őket. Az ingatlan megszerzése azonban nem ment túl egyszerűen. Mikor meg akarták vásárolni, a korábbi tulaj egyik alkalmazottja felhívta rá a figyelmüket, hogy feketéknek sosem fogják a területet eladni. Rita azonban nem adta fel, és 1982-ben végül sikerrel is járt. (Sajnos Bob Marley ezt már nem élhette meg.)

  16 éven át Rita és gyermekei itt töltötték nyaraikat és az iskolai szünidőket. 2004-ben aztán felújították az ingatlant, hogy az egyre bővülő család igényeinek megfeleljen. Rita Marley ekkor határozta el, hogy szállodát nyit a családi nyaralóban. Azt szerette volna, ha vendégei otthon érzik magukat náluk, távol az otthonuktól.

  A szobákat karibi hangulatúra rendezték be, de a feng shui irányelveit is szem előtt tartották. Az egzotikus, kézzel készült bútorok, dísztárgyak és lakástextilek Afrikából és a Karib-térségből származnak. A főépületben, ahol a Marley gyerekek és Rita szobája is volt korábban, most lakosztályokat és a Natural Mystic Spát rendezték be. A reggae-ereklyéket bemutató zeneszoba pedig korábban ebédlő volt. 2007-ben folytatták a megkezdett átalakításokat: a kert felé bővítették a szállodát.

  Fotó: Facebook

  A család alkalomszerű személyes jelenléte – ha szerencsénk van, akár a Ritáéval szomszédos asztalnál is vacsorázhatunk, vagy fetrenghetünk a kertben, miközben Ziggy Marley a gitárján játszik – hihetetlenül vonzóvá varázsolhatja ezt az üdülőhelyet a zenebolondok számára. Nem mintha maga a helyszín nem lenne elég... És az árak? A slágerekről elnevezett szobákban 295 dollártól (Satisfy my soul) 865 dollárig (One love – nászutas lakosztály) szállhatunk meg éjszakánként.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!