Fogd meg az oroszlán farkát!

  Három, emberek közt nevelkedett fehér oroszlánnal lehet összebarátkozni egy dél-afrikai szállodakomplexumban. Olyannyira, hogy még a farkuknál fogva is sétálhatunk velük.

  Különleges szafarin vehetnek részt egy dél-afrikai szálloda és vadrezervátum vendégei. A Protea Hotel Ranch Resort dolgozói ugyanis három ritka fehér oroszlánkölyköt neveltek fel, a fiatal oroszlánokkal pedig együtt sétálhatnak a környéken a turisták. A 15 hónapos hím, és a két egyéves nőstény oroszlán születésétől kezdve az emberek közelségéhez lett szoktatva, így még azt is eltűrik, hogy a turisták a farkukba kapaszkodjanak.

  Fotó: Matthew Tabaccos / Barcroft Media / Northfoto

  Dél-Afrikában, Polokwane településtől 25 kilométerre fekszik a Protea Hotel Ranch Resort, ahol a hímet, akit Mohlatsi-nak (jelentése: szerencsés) és a nőstényeket, akiket Shakirának és Jay-Lo-nak kereszteltek, felnevelték. A központban a veszélyeztetett fehér oroszlánok mellett zsiráfokkal, zebrákkal, impalákkal, gnúkkal, varacskos disznókkal és antilopokkal is meg lehet ismerkedni. Persze a legnagyobb szenzációt a kézhez szoktatott fehér oroszlánok jelentik, Mohlatsi-nak még saját Facebook oldala is van.

  Bármennyire is szelídnek tűnnek ezek az állatok, nem árt velük vigyázni, ha ilyen szafarira indulnánk. Vacsoraidőben nem igazán jó ötlet a közelükbe menni, és akkor sem árt odafigyelni, ha mögénk kerülne az egyik fenevad – osztja meg az ott járt turisták tapasztalatait a Daily Mail. Aki viszont betartja a játékszabályokat, és meglátogatja az ezer hektáron elterülő komplexumot, ahol egy 150 hálószobás négycsillagos hotel és golfozási lehetőség is vár a barátságos vadállatok mellett, az biztos, hogy életre szóló élményekkel gazdagodhat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!