Lakás mellé béreljen városlakót is!

Berlint már egy jó fej helyivel karöltve is felfedezhetjük. Trendi apartman és személyre szabott program vár a Plus One Berlin kínálatában.

Szállás sokcsillagos hotelekben, egyen-reggeli a szállodában, menetelés az idegenvezető után látványosságtól látványosságig, utazás külön busszal, mindez egy utazási irodában jó előre lefoglalva. Sokaknak ezt jelenti egy külföldi utazás. Kényelmesnek lehet, hogy kényelmes, de hogy gyakorlatilag semmit nem tapasztalunk meg egy hely igazi atmoszférájából, kultúrájából, és hogy semmi személyes élményünk nem lesz így az ott lakókról, az egészen biztos.

Fotó: Caro Fotoagentur/a.bastian / Northfoto

Így gondolhatják valószínűleg a Plus One Berlin (P1B) kitalálói is. A március óta elérhető szolgáltatás lényege, hogy egy számunkra szimpatikus városlakóval együtt fedezhetjük fel a német fővárost Brandenburgi kaputól, Checkpoint Charlie-n át, a Kreuzberg nyüzsgő, multikulti negyedéig. Persze nem csak személyre szabott idegenvezetőt, de egy dizájnos lakást is biztosítanak a kalandhoz a megszokott turistaútvonalaktól távol, a Kreuzkölln negyedben. Az apartmanban konyha, ingyen wifi, iPod dokkoló, síkképernyős tévé található, a falakat helyi művészek alkotásai díszítik.

A szolgáltatás ára 120 euró/éj, és két vagy három éjszakára foglalható. Az online jelentkezési lap kitöltése után hozzáférést kapunk a jelenleg 28 lelkes helyi lakost tartalmazó adatbázishoz. Innen választhatjuk ki, hogy kivel szeretnénk felfedezni a várost. Egyedül utazóknak ideális lehet, de azoknak is jó, akik lusták maguk utánanézni a látnivalóknak, viszont szeretik, ha jó fej helyiek kalauzolják őket.

Fotó: Facebook / Facebook

Barcelonai úti tippjeinket mi is azzal zártuk, hogy a helyiek életét legjobban egy bérelt lakásban ismerhetjük meg. Sőt, ottjártunkkor kifejezetten sajnáltuk, hogy lakásunk tulaját a kulcs átadása után nem hurcolhattuk magunkkal személyes idenegvezetőként, olyan lelkesen mesélt a városról. A P1B ugyan Barcelona helyett berlini kalandokat kínál, de mi azért szívesen kipróbálnánk. Persze az egy jó kérdés, hogy mi történik akkor, ha a plusz egy csak képen és leírásban volt szimpatikus, de már az első találkozásnál a falra mászunk tőle...

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek