Síeljen Robert Redforddal!

  Menő filmfesztivállal, porhóval, luxus faházakkal, spa-részleggel, de még agyagozással és ékszer-fabrikálással is várja vendégeit a Sundance Resort. A gyönyörű völgyet hotelekkel akarták telezsúfolni, de Robert Redford ellenállt.

  Hírességek szállodáit bemutató sorozatunkban ezúttal nem csupán egy hotelt, de egy egész komplexumot járunk körül sípályástul, filmfesztivál-helyszínestül. Nem más ez, mint Robert Redford üdülő-paradicsoma, a Sundance Resort.

  Fotó: Facebook / Facebook

  Az amerikai Utah államban, Salt Lake City és Park City közelében található létesítményben minden megtalálható, ami az aktív, természetközeli kikapcsolódáshoz szükséges. Van itt sípálya, tó, spa-részleg, szabadtéri színpad, kerékpározási és túrázási lehetőség, remek étterem, konferenciaközpont és különböző szálláslehetőségek, aprócska stúdióktól luxus-apartmanokig.

  Robert Redford 1969-ben vásárolta meg az akkoriban Timphaven névre hallgató síközpontot és a környező területeket. New York-i befektetői hotelekkel és lakóházakkal akarták telezsúfolni a környéket, de Redford ellenállt. Egy békés, inspiratív helynek képzelte el az időközben Sundance Resort-nak keresztelt központot. Szerencsére az ő elképzelései valósultak meg, így ma lélegzetelállítóan szép természeti környezetben lehet gyönyörködni az óriási hotelek helyett.

  Sorozatunk korábbi részei
  Francis Ford Coppola - Palazzo Margherita
  Richard Gere - Bedford Post Inn
  Robert De Niro - The Greenwich Hotel
  John Malkovich - The Big Sleep
  Bono - The Clarence

  A központ honlapja szerint az itt található szálláshelyeket a természettel harmóniában építették meg. A belső tereket az amerikai őslakosok kultúrája ihlette, meleg színek, otthonos hangulat jellemzi. Persze a modern kor követelményeinek is megfelelnek: ingyen wifi és iPod-dokkoló van minden szobában. Az egyszerű stúdióktól a kandallós lakosztályokon át, a négy hálószobás, jacuzzis hegyi luxusházakig terjed a kínálat. Főszezonban a standard szobákban két személyre, egy éjszakára 239 dollárba kerül a szállás, ellátás nélkül. A hegyi luxus-lakosztályok 309 dollártól indulnak. Sokféle csomagajánlat közül is lehet válogatni wellnesshétvégétől csajbuliig, ezek ára a szolgáltatásoktól függően változik.

  A természetközeli szemlélet a Sundance Resort éttermében is megmutatkozik. A belső tereket fával burkolták, az ételek pedig friss, helyi alapanyagokból készülnek. A téli hónapokban a síelőknek persze nem kell lejönniük a hegyről, ha megéheznek: a sípályához két hütte is tartozik.

  Fotó: Facebook / Facebook

  A Sundance Resort nem csak sportolási lehetőségeket nyújt, de számos kreatív, illetve kulturális programnak is helyet ad. Lehet itt agyagozni, festeni, fotózni vagy ékszereket fabrikálni a napi rendszerességű workshopokon. De rendeznek itt könyves, zenei és színházi fesztiválokat, sőt még szüreti vásárt is. A központban tartott legismertebb rendezvény persze a neves Sundance Filmfesztivál, ahol a független filmesek mérik össze tudásukat évről-évre.

  Nekünk az eddigi celebhotelek közül talán ez tetszik a legjobban. Önöknek bejön a filmfesztivállal fűszerezett síparadicsom?

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!