Nem látogatható a Buckingham Palota az olimpia alatt

Nem látogatható a Buckingham Palota az olimpia alatt

Néhány hétre bezárja kapuit a szokásos évi nyári nyitvatartási szezonjában a Buckingham Palota: II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg a palota dísztermeiben kívánják vendégül látni az olimpiára érkező külföldi előkelőségeket és hivatalos személyeket. A biztonsági szolgálat ezért úgy döntött, hogy erre az időre bezárják a palota kapuit a nagyközönség előtt.

A brit uralkodóház lenyűgöző műtárgygyűjteményét kezelő Royal Collection képviselője szerint az udvarban nagy az elkeseredés a kényszerszünet miatt, mert a palota így nem tud rendesen profitálni az uralkodó trónra lépésének hatvanadik évfordulóját övező megnövekedett érdeklődésből. Pedig a gyémántjubileum alkalmából a palota egyedülálló kiállítást szervez, ahol II. Erzsébet királynő személyes ékszereit is megnézhetik az érdeklődők.

Tavaly rekordszámú látogatót vonzott és több mint tízmillió fontra (3,5 milliárd forintnak megfelelő összegre) duzzasztotta a palota turistaforgalomból származó bevételeit Katalin cambridge-i hercegnő esküvői ruhájának a kiállítása.

A Buckingham Palota június 30. és július 8. között lesz nyitva, majd három hétre bezárja a kapuit, és július 31-étől fogadja újra a látogatókat egészen október 7-éig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek