Cukiságözön a Schönbrunni Állatkertben

Mária Terézia reggeliző pavilonja ismét teljes pompájában várja a bécsi állatkert látogatóit. No, meg a tavasz beköszöntével sorra születő szupercuki állatbébik is.

Alig két hónapig tartottak a Schönbrunni Állatkertben található Kaiserpavillon (császári pavilon) felújítási munkálatai. Az 1759-ben, I. Ferenc István császár és Mária Terézia megbízásából készült, az állatkert kellős közepére épített pavilont a császári pár reggeliző- és társalkodó helyiségként használta.

Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

 A falait díszítő freskók, olajfestmények és tükrök több bombatámadást is túléltek, de a helyenként elfeketedett képeket ki kellett javítani, és meg is kellett tisztítani őket. A felújított pavilonban így ismét a monarchiát idéző díszletek között pihenhetik ki fáradalmaikat az állatkert látogatói, akiknek mostanában bőven akad új néznivalójuk.

A tavasz közeledtével a világ legrégebbi állatkertjében ugyanis sorra születnek a kölykök. A hietzingi bejáratnál például négy fekete fejű, pálcikalábú cigája-bárány nézelődik érdeklődve a mamája mellől, a pelikán-tónál pedig a februárban kikelt kormorán- és pelikánfiókák non-stop követelőzése hallatszik.

Norbert Potensky / Tiergarten Schönbrunn

 Az állatkert legfiatalabb lakója jelenleg egy pustertali borjú, amely március 1-jén született. A mára ritka osztrák fajtának számító marha a tiroli Pustertal környékéről származik, és a császári időkben szívesen látott jószág volt a nagy bécsi fejőüzemekben. Innen kapta a „bécsi tehén" becenevet is.

A korábbi szaporulatból a februárban született kétujjú lajhárbébit, és a novemberi születésű szupercuki hangyászt ajánljuk megtekintésre a mostanság ide látogatók számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek