Klimt a bécsi városi maratonon

  A Bécs belvárosában megrendezésre kerülő maratonon a sport mellett a kultúrának is adnak: a Klimt év keretében a világ futói A csók című képet festették meg újra.

  Ausztria legnagyobb futóversenye, a Vienna City Marathon idén április 15-én kerül megrendezésre. A Bécs belvárosán keresztül vezető, a Prater, az Operaház és a Schönbrunni kastély mellett végighaladó 42,195 km hosszú táv mellett sokan vállalkoznak félmaratonra vagy a Krone-váltómaratonra, ami világszerte az egyik legnagyobb váltófutás. Utóbbira mindeddig már több mint kilencezer futó jelentkezett, így már alig 150 váltócsapatnak jut hely. Újra indulhatnak a gyerekek is: ők 4,2 illetve 1 km-es távon nevezhetnek.

  Fotó: Peter Koller / WienTourismus

   Az idei Vienna City Marathonba belopakodott a kultúra is: A 2012-es Klimt év kapcsán került megrendezésre a „A Kiss Moves the World" című jótékonysági akció, melyet még a tavalyi City Marathon után indított útjára az etióp hosszútávfutó Haile Gebrselassie. Gustav Klimt A csók című festményét egy kifestőhöz hasonlóan apró mezőkre osztották fel, és mindegyikhez rendeltek egy színt. Az elkezdett festmény egy év alatt bejárta Hamburg, Berlin, München és Frankfurt maratonjait, ahol a futók minimum 10 eurós adomány fejében kiegészíthették azt egy-egy színnel. A majdnem kész mű márciusban pedig a Belvedere-be került, ahol a látogatók húzhatták meg az utolsó ecsetvonásokat. Az április 15-i City Marathon után futók Csókja a Belvedere kiállítótermében, az eredeti mű szomszédságában kap majd helyet.

  Fotó: VCM

   A jótékonysági akcióból származó bevételt a „Menschen für Menschen" (Emberek az emberekért) alapítvány kapja, amelynek Etiópiában vannak segélyprogramjai – olvasható a Compress közleményében.

  További információkat a maratonról erre találnak. Ha kedvet kaptak, és szállásra lenne szükségük, korábbi bécsi szállásokról szóló összeállításunkban biztosan lelnek kedvükre valót.
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!