Trendi kiruccanás Koppenhágába

  Jazzfesztivál, gasztronómiai kiállítás és divathét is várja a dán fővárosba érkezőket februárban. Repüljünk olcsón, majd szálljunk meg egy dizájnos szállodában.

  Bár valószínűleg a többség, ha tehetné, a zord időjárás elől melegebb éghajlatra menekülne, mi most mégis északra csábítjuk olvasóinkat. Februárban rendezik meg a WonderCOOL fesztivált Koppenhágában, ami a divat, a dizájn, a gasztronómia, a művészet, a zene és építészet szerelmeseit egyaránt leveszi a lábáról. Egy hónapon át hét fesztivállal, több mint 100 eseménnyel várja az érdeklődőket Dánia fővárosa. 

  Fotó: Stefano Scata' / Northfoto

   A Koppenhágai Jazzfesztiválon nemzetközileg elismert fellépők koncertjeitől kezdve a gyerekeknek szóló műsorokon át meghitt klubkoncertekig terjed a program. A FROST fesztiválon a rockzenéé a főszerep, a Copenhagen Cooking gasztronómiai fesztiválon a modern északi konyha remekeivel lehet ismerkedni. A helyi divathétre is ugyanekkor kerül sor, a Koppenhágai Művészeti Fesztivál keretében pedig többek között különböző performanszokra számíthatunk a város utcáin. Ezek mellett a Dán Dizájnközpont és a Dán Építészeti Centrum is érdekes, interaktív tárlatokkal és vezetett túrákkal készül.

  Fotó: bellaskycomwell.dk

   Budapestről legolcsóbban a WizzAir malmői járatával juthatunk el Koppenhágába. Februárban 5990 forint/út áron találtunk mindkét irányba gépet. Koppenhága az Oresund híd túloldalán található, Malmőből vonattal könnyedén elérhető. Ha pedig a fenti programok után egy igazán trendi helyen szeretnénk megszállni, ahol a dán dizájnnal testközelből ismerkedhetünk meg, foglaljunk szobát a szuper menő Bella Sky Comwell Hotelben. Ketten már harmincezer forint körüli összegért eltölthetünk egy éjszakát ezen a különleges helyen. (A szállodáról részletesen itt írtunk korábban.)

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!