Rembrandt halálának 350. évfordulóján VR túrára is invitálják a látogatókat

Rembrandt emlékév lesz 2019. A németalföldi géniusz halálnak 350. évfordulójára rengeteg programmal és kiállítással készültek a hollandok.

Hágában, a Mauritshuis múzeumban már meg is nyílt az a különleges tárlat, amely egyszerre mutatja be a gyűjteményében található összes olyan művet, amelyet az évszázadok alatt Rembrandtnak tulajdonítottak. Ezek egy része, a legújabb kutatások szerint valóban a művész alkotása, néhány azonban más festők műve. Ehhez hasonló tárlat még nem volt a múzeumban, írja a kultura.hu.

Rengeteg jó kiállítás lesz idén HollandiábanForrás: Stadsarchief Amsterdam/Facebook

Az emlékév alatt egész Hollandiában leporolják a kereteket, és mindent elővesznek a múzeumok, ami csak Rembrandthoz köthető. Az I amsterdam oldalán nem egyszerűen csak a kiállításokat sorolják fel, hanem a festő életútjáról, a korabeli életről és a programban részt vevő múzeumokról is részletes leírást adnak. Amszterdamban nyílik a Rembrandt's Social Network (Rembrandt közösségi hálója) című kiállítás, amely a festő magánéletéről, családi, baráti és üzleti kapcsolatairól mesél.

A The National Maritime Museum a korszak nagy felfedezéseinek szemszögéből vizsgálja a festő évszázadá, és a látogatókat VR szemüveges túrára invitálja, míg a Rembrandt – Velázquez című tárlat a Rijksmuseum-ban a két festőóriás hasonló gondolkodás- és alkotásmódjára hoz gyönyörű példákat. A honlapon számtalan izgalmas kiállítás van még felsorolva, nagyon megéri szétnézni a kínálatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek