Újraélesztik a fél évszázados Budapest Varietét

A Duna Palota színpadán február 14-től 16-ig három előadáson éleszti fel a klasszikus varieté hagyományait a Budapest Varieté világszínvonalú artista művészek, táncosok és énekesek, előadók közreműködésével.

Teréz körút 48. (Lenin körút 106.), Kamara Varieté (ma Játékszín). A Pesti álmok című előadásban Medveczky Ilona táncosnő és a tánckar.Forrás: Fortepan/Hunyady József

A Budapest Varieté 1954 márciusától 1959 februárjáig működött, repertoárján látványos kabaré-varieté műsorokat láthatott a közönség. A műfaj újraélesztésére tesz kísérletet most Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina, akik a cirkusz világában töltött artista évek után illuzionista számokkal nyertek világszerte díjakat – írja az MTI a szervezők közleménye alapján.

A műfaj hagyományai szerint az est egy négyfogásos vacsorával indul a bálteremben, majd akrobatikus számok, ének, tánc, pantomim, bűvészet, zsonglőr- és légtornász-műsorszámok követik egymást.  

Az előadásokon fellép a Fever Dance Group, Czigány Judit énekes, Kőhalmi Ferenc bűvész, Méhes Csaba pantomimművész, Szőts & Bagdi akrobatikus erőemelők, Pajor Szilvia levegőakrobata, a Rolling Wheel akrobata duó, Richter Szebasztián egyéni zsonglőrszámmal, Földváry Balázs akrobatikus mutatvánnyal, végül Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina egy átöltöző produkcióval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek