Waves Vienna: zenei fesztivál magyarokkal

A 2018. szeptember 27-29. között megrendezett Waves Vienna fesztivál már számos zenekarnak jelentett ugródeszkát, hiszen a három nap alatt száz együttes váltja egymást kilenc színpadon és rengeteg jó zenét hoznak közelebb a közönséghez.

Noha a nagy nyári szabadtéri fesztiválok ideje lejárt, az osztrák főváros a hűvös idő beköszöntével sem marad zenei fesztivál nélkül. A Waves Vienna-t a  fesztiváligazgató, Thomas Heher csak "ugródeszka-fesztiválként" emlegeti, amelyre mintegy 15 ezer érdeklődőt várnak a világ minden részéről. A rendezvény már számos zenekart indított el a hőn áhított világhír útján.

The Go!Forrás: Waves Vienna / Annick Wolfers

A könnyűzene számos műfaját felvonultató fesztiválon – alternatív és elektronikus zene, hip hop, rock és klubzene – 19 ország száz ismert és kevésbé ismert előadója lép fel, köztük a svéd énekes és rapper Neneh Cherry, a brit The Go!, a portugál Rodrigo Leao, a bécsi Mile me Deaf és a belga újonc, WWWater. Magyarországot a svéd-magyar dalszerző, Antonia Vai, a Fran Palermo és a szobakoncertekkel kezdő Mörk képviseli - írta közleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája.

WWWaterForrás: Waves Vienna / Lores

A fesztivál fő helyszíne a Wiener WUK és környéke, a programot konferencia és workshop egészíti ki. Ezeken olyan kérdések kerülnek szóba, mint a zenei és rádiós blogok szerepe, a fiatal zenészek karrierépítése vagy a zenei karrier és a családi élet összeegyeztethetősége.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek