Még októberben is látható az évtized leggazdagabb kiállítása

Van Gogh, Picasso, Monet, Cézanne, Matisse, Courbet, Degas, Rodin, Andy Warhol és további neves 19., 20. századi festők képei egy helyen, a debreceni MODEM-ben várják látogatóikat június közepe óta.

Azóta közel harmincezren látták az Impressziók. Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig című kiállítást, amely eredetileg szeptember 23-án zárt volna. A szerkesztőségünkbe érkezett közleményben azonban arról írnak, hogy "az évtized tárlatának tartott" kiállítás látogatási idejét október 7-ig meghosszabbítják. A hátralévő 34 nyitvatartási nap alatt még legalább tízezer látogatóra számítanak a MODEM-ben.

Vincze Ottó képzőművész ma este kalauzolja végig a közönséget a preraffaelitáktól a posztimpresszionistákig válogató tárlatonForrás: MODEM / Facebook

Az iskolások akár különbusszal is eljuthatnak a kiállításra

Szeptember 10-től az iskolák kedvéért hétfőnként is kinyitják a kiállítást reggel 8-kor, akik csoportokban délután 14 óráig járhatják végig a tárlatot, akik ráadásul mostantól október elejéig ingyenes különbusszal is elutazhatnak ide. Azok az iskolák ugyanis, amelyekből egy tömegközlekedési eszközzel nem lehet eljutni a művészeti központba, ingyen használhatják az ún. Impressziók-járatot, ha úgy tervezik, hogy iskolájukból egyszerre három osztály utazik majd a tárlatra. Ezt az igényt az utazás előtt nyolc nappal kell jelezni a regiszracio@modemart.hu mailcímen vagy a 20-214-6845 telefonszámon. 

12 éves a MODEM

Szeptember 22-én pedig maratoni tárlatvezetés-sorozattal ünneplik a MODEM 12. születésnapját. Ezen a napon délelőtt 10-től minden órában más és más kalauzolja végig a közönséget a kiállításon. A rendhagyó napon minden tárlatvezetésre más színű karszalagot kapnak a jegyet váltók - összesen 12 színész, művészettörténész, zenész, író, költő vagy táncos kíséri az érdeklődőket az ezer négyzetméteres térben, Dante Gabriel Rossetti festményétől indulva Van Gogh és Picasso munkáin át Monet-ig, Degas-tól Andy Warhol triptichonjáig. A tárlatvezetésekkel párhuzamosan 16 órától 23 óráig pedig koncertekre várják a látogatókat a belső kertben. A kiállítás jegyárairól bővebben a MODEM weboldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek